Akşehir Akşehir Belediyesinden 81 proje

Akşehir Belediyesinden 81 proje

Paylaş
Akşehir Belediyesinden 81 proje

Akşehir Belediyesinden 81 proje

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR,(Konya)(DHA)- AKŞEHİR Belediye Başkanı Salih Akkaya, 7 ana başlık ve 81 konudan oluşan projelerini slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara anlattı.
Akşehir Kültür Merkezi'nde yapılan proje tanıtım toplantısında 5 yıllık dönemde belediye, büyükşehir belediyesi, hükümet ve hibe fonları desteğiyle 568 milyon yatırım kazandırdıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Akkaya “Bu yatırımların içerisinde alt yapı yatırımları, üst yapı yatırımları, restorasyon yatırımları, gençlik ve spora yönelik yatırımları, kültür sanat yatırımları gibi bir çok konu var. Geçtiğimi dönemde Akşehir’imizi doğalgazla tanıştırdık elhamdülillah” dedi.
Akşehir’de Dudu Kadın Çarşısı, Cumhuriyet Meydanı Kapalı Otopark ve meydan düzenleme çalışmalarının da bitmek üzere olduğunu kaydeden Başkan Akkaya “Bu yatırımlarda bize destek veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'e, hükümetimize, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Konya İl Teşkilatımıza, önceki dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, şu an ki Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay Bey'e, daha önceki Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu Beye, geçen dönem Milli Eğitim Balan Yardımcımız olan şu an Konya Milletvekilimiz olan Sayın Orhan Erdem Beye teşekkürlerimi arz ediyorum” diye konuştu.
Başkan Akkaya daha sonra Yenilenen Şehir, Tarih Kültür Turizm, Gençlik Spor Eğitim, Yeşil Akşehir, Akıllı Şehir, Sosyal Belediyecilik ve Tarım gibi 7 ana başlıktan oluşan, içerisinde 81 adet konuyu barındıran projelerini tek tek anlattı.
Akkaya, toplu konut, otogarın yenilenmesi, yeni belediye hizmet binası, Perşembe Pazarı’nın üzerinin kapatılması, şehir giriş kapısı, içme suyu hatlarının yenilenmesi, mezbaha, dağ oteli, gavur hamamı restorasyonu, seyir terası, Nasreddin Hoca Bellek Müzesi, açık hava sineması, yeni Nasreddin Hoca Stadyumu, gençlik festivali, millet bahçesi, hobi bahçeleri, aile danışma merkezi, emekliler konağı, hayvan bakım merkezi, organize hayvancılık bölgesi, termal seracılık gibi 81 adet projeyi Akşehirlilerle buluşturmak için gece gündüz çalışacaklarını kaydetti.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Salih Akkaya’yı yeni projeleri için tebrik ederek “Elinize kolunuza yüreğinize sağlık, Akşehir’imiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bundan 5 yıl önce buralarda biz yeni Büyükşehir Yasasını anlatıyorduk. Birileri de; belde belediyeleri kapanacak, belediyeler eksiliyor, bu hizmetleri Konya’dan gelip nasıl yapacaklar, bunların asla yapılması mümkün değil, onun için biz Büyükşehir Yasasına karşıyız’ diye ifade ediyorlardı. Özelliklede Konya’yı örnek gösteriyorlar, bu kadar büyük bir coğrafyada, Konya’dan bu kadar hizmetin yürütülmesi mümkün değil diyorlardı. Aradan 5 yıl geçti, verdiğiniz oylara sahip olmak için gece gündüz çalıştık ve şimdi sizlere soruyoruz. Bu 5 yıl boyunca Konya Büyükşehir Belediyesi olarak görevimizi yerine getirebildik mi? Büyükşehir Belediyesi olarak sadece Akşehir’de değil, 31 ilçemizde birçok önemli hizmetlere imza attık. Bugün gelinen noktada sadece Akşehir için harcanan toplam bedel 200 milyon liraya yaklaştı.''dedi.

Haberin Devamı