Akşehir Akşehir Belediyesinden yeni nesil çöp konteyneri

Akşehir Belediyesinden yeni nesil çöp konteyneri

Paylaş
Akşehir Belediyesinden yeni nesil çöp konteyneri

Akşehir Belediyesinden yeni nesil çöp konteyneri

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR,(Konya)(DHA)- AKŞEHİR Belediyesi ilçe genelindeki ana caddeler ve şehir merkezi başta olmak üzere 3 bin 750 litrelik yeni nesil yer üstü konteynerleriyle çöp toplama sistemi başlattı.
Uygulama kapsamında 3 bin 750 litrelik yeni nesil yer üstü çöp konteynerlerini şehir merkezinde belirli noktalara yayan Akşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Akşehir’in dört bir yanında gece gündüz devam eden temizlik hizmetlerinin daha hızlı, akıcı ve hijyenik olmasını hedefliyor.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, kentin farklı noktalarına 50 yeni nesil konteyner yerleştirdiklerini belirtti. Akkaya, ''3 bin 750 litrelik bu çöp konteyneri, içi galvanizli dışı plastik daha olarak daha çevreci bir konteynerimiz. Bu konteynerlerin içinin temizlenmesi konusunda da araç temin ettik. Projemizin maliyeti yaklaşık 2,5 milyon kadar. 1.5 Milyon lirasını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız hibe olarak verdi, kalanı da Akşehir Belediyemizin finansmanlarından karşılandı. Bunu niye yaptık? Bu daha çevreci bir konteyner. Bu konteynerlerin kapasitesi daha geniş olduğu için araç ve eleman tasarrufu sağlıyor, zamandan tasarruf sağlıyor. Daha önceki konteynerlerde üç elemana ihtiyaç varken bu konteynerlerde tek elemanla bu iş götürülüyor. Ayrıca diğer konteynerlerimiz 400 litrelik ve 700 litrelikti. Bu yeni konteynerler onlardan kat ve kat daha çok hacme sahip. Daha az sayıda konteyneri daha az, seyrek bir şekilde koyuyoruz. Bu yeni yenil konteynerleri boşaltırken eski 5 konteynerin içini temizlemiş gibi oluyoruz. Dolayısıyla bu durum bize personel ve akaryakıt tasarrufu sağlıyor. Aynı zamanda bu yeni konteynerler yine elle değmeden çalıştığı için hijyen konusunda da daha önde. Yine Haşereyle mücadele noktasında da kapaklı olduğu için çok fazla mücadeleye ihtiyaç gerektirmiyor. Yine sahipsiz sokak hayvanlarının çöpleri dağıtması noktasında da yapısal özelliği sayesinde öyle bir durum söz konusu değil ve dolayısıyla çevre kirliliği olmuyor. Bu konteynerler için temin ettiğimiz vinçli kamyonumuzla da bunların içi temizlenmiş oluyor. Bu yeni konteynerler salgın sürecinde vatandaşları riske sokmamak adına temassız çöp atımı imkânı sağlıyor Elle dokunmadan ayak sistemiyle vatandaşımız çöpünü içeriye atabiliyor. Tek kapaklı olarak üretilen yeni yerüstü çöp konteynerleri; hem manuel olarak elle açılabiliyor hem de ayak basma mekanizmasıyla el değmeden temassız bir şekilde çöpün atılmasını sağlıyor.''dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı