Akşehir Akşehir'de Hasan Paşa İmaret Cami restorasyonu son aşamaya geldi

Akşehir'de Hasan Paşa İmaret Cami restorasyonu son aşamaya geldi

Paylaş
Akşehir'de Hasan Paşa İmaret Cami restorasyonu son aşamaya geldi

Akşehir'de Hasan Paşa İmaret Cami restorasyonu son aşamaya geldi

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR,(Konya)(DHA)- KONYA'nın Akşehir ilçesinde Hasan Paşa İmaret Cami'nin restorasyon çalışmaları son aşamaya geldi.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç ile birlikte restorasyon çalışmaları yakından inceledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, Hasan Paşa İmaret Camii'nin Osmanlı dönemine ait olduğunu belirterek, ''Restorasyon çalışmaları geçtiğimiz dönemlerde de üç-beş sefer yapılmasına rağmen şu andaki restorasyonda en geniş şekliyle ele alınmıştır. Caminin hem içinde tezyinat ağırlıklı restorasyonlarını yapıyoruz, hem elektrik, aydınlatma gibi işleri var. Bahçesi, müştemilatları dahil en geniş bir şekilde restorasyon ve onarım işlerini yapıyoruz. Onarım ve restorasyon işleri beş yıla yaklaştı. Bu gecikmenin en büyük sebeplerinden birisi zaman içerisinde değişik dönemlerdeki yapılan müdahalelerin tespitleri, araştırmalarından dolayı ve bunlarla ilgili projelendirmeler, bunların Kültür ve Tabiat Varlıklarından karar safhaları ile bağlantılı olarak gecikmeler maalesef olabiliyor ki bu camide de maalesef oldu. Ama şu anda en son kubbe ile ilgili bir projemiz kalmıştı, o projemiz de Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna iletildi. İnşallah önümüzdeki Cuma günü yapılacak kurul kararında bu karar alınır ve eksik yada fazlasıyla 3 ay gibi bir süre içerisinde caminin restorasyonunu bitireceğimizi ümit ediyorum.''dedi.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, ''Bu restorasyon işleri gerçekten iğne oyası yapar gibi, iğneyle kuyu kazar gibi zahmetli ve uzun süreçli işler. Akşehir’imizde başka eserlerde de gerek belediye olarak gerekse de Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz aracılığıyla bir çok restorasyon yaptık. Restorasyon çalışmaları ortalama üç ay gibi bir sürede tamamlanacak. Sonrasında halı vesaire gibi eksikliklerinin tamamlanmasıyla inşallah camimiz ibadete açılır duruma gelecek.''dedi.

Haberin Devamı