Akşehir Akşehir'de ilahiyatçı Mustafa Karataş’a yoğun ilgi

Akşehir'de ilahiyatçı Mustafa Karataş’a yoğun ilgi

Paylaş
Akşehir'de ilahiyatçı Mustafa Karataş’a yoğun ilgi

Akşehir'de ilahiyatçı Mustafa Karataş’a yoğun ilgi

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR,(Konya),(DHA) - İLAHİYATÇI Prof. Dr. Mustafa Karataş, Akşehir Belediyesi ve İlçe Müftülüğünün organizasyonuyla "El - Emin" isimli konferansla Akşehirlilerle buluştu

Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa ilgi büyüktü. Mustafa Karataş’ı dinlemek için gelen vatandaşlar salonu doldururken, yer bulamayan vatandaşların bir kısmı sahneye ve koridorlara oturtularak konferansı izlenmesi sağlanıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta salonu dolduran Akşehirlilere Hz. Muhammed’i anlatan Prof. Dr. Karataş, “Peygamber Efendimiz; yaşayışı, ahlakı ile bütün insanlığa örnekti. Bana peygamberi anlat, o nasıldı diyene, ayetlerden, hadislerden, hayatından, sünnetinden ve siretinden üç cümle. Akşehir’e bu üç cümleyi anlatmak için geldim” dedi.

İslam dininde en önemli ve en kıymetli olanın başkaları için yaşamak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Mustafa Karataş, Peygamber Efendimizin kendisi için değil başkaları için yaşadığını söyledi. Peygamber Efendimizin ikinci vasfı olarak, dünya ve ahiret dengesini mükemmel kurduğundan da bahseden Karataş son olarak da Peygamber Efendimizin Olduğu gibi göründüğünü, göründüğü gibi olduğunu belirtti.

Konuşmasının sonunda Peygamber Efendimizin özelliklerinden ‘kendisi için değil başkaları için yaşadı’, ‘dünya ve ahiret dengesini mükemmel kurdu’, ‘olduğu gibi göründü, göründüğü gibi oldu’ cümlelerini yineleyen ve programı izleyen çocuklara da tekrar ettiren Prof. Dr. Mustafa Karataş, salonu dolduran vatandaşlarla birlikte el açıp dua ederek konferansını sonlandırdı.

Program sonunda Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından Prof. Dr. Mustafa Karataş’a bir plaket takdim edildi. Akşehir Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe; Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı