Akşehir Akşehir'de, lise öğrencileri Çanakkale gezisine gönderildi

Akşehir'de, lise öğrencileri Çanakkale gezisine gönderildi

Paylaş
Akşehir'de, lise öğrencileri Çanakkale gezisine gönderildi

Akşehir'de, lise öğrencileri Çanakkale gezisine gönderildi

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR, (Konya) DHA)- AKŞEHİR Belediyesi, ilçe genelindeki tüm 11'inci sınıf öğrencilerini Çanakkale'ye göndermeye bu yılda devam ediyor.
2016 yılından itibaren ‘Nasreddin Hoca’nın Torunları Ecdadıyla Buluşuyor’ adıyla yürütülen proje kapsamında bu yıl Çanakkale'ye gitmeye hak kazanan 225 öğrenci ve öğretmenden oluşan ilk kafile düzenlenen törenle uğurlandı.
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, bu projenin 2016 yılından itibaren devam ettiğini belirterek şunları söyledi: "Lise 11'inci sınıf öğrencilerimiz için başlattığımız ‘Nasreddin Hoca’nın Torunları Ecdadıyla Buluşuyor’ etkinliğimizi bu yılda devam ettiriyoruz. Çanakkale’de ecdadımız emsalsiz bir destan yazmış. Onların yazdığı o emsalsiz destanı iyi anlamamız, anlatmamız ve unutturmamamız gerekiyor. Ecdadımız bu vatanı gerçekten bizlere çok büyük zorluklar içinde bırakmış. Bu nedenle tüm gençlerimizin o vatan topraklarını görüp bu eşsiz mücadeleyi ve zaferi daha iyi anlayabilmeleri amacıyla bu gezilerimize devam edeceğiz.” dedi.
Proje kapsamında bu yıl içerisinde bin 200 öğrencinin Çanakkale'ye gönderilmesi amaçlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı