Akseki Akseki'de sokak hayvanlarının zehirlendiği iddiası

Akseki'de sokak hayvanlarının zehirlendiği iddiası

Paylaş
Akseki'de sokak hayvanlarının zehirlendiği iddiası

Akseki'de sokak hayvanlarının zehirlendiği iddiası

Adem ÇETİN/AKSEKİ, (DHA)- ANTALYA'nın Akseki ilçesinde sokak hayvanlarının zehirlendiğini öne süren mahalle sakinleri, olayla ilgili inceleme başlatılmasını istedi.

Akseki'ye bağlı Demirciler Mahallesi'nde sokakta yaşayan kedi ve köpekleri ölü halde bulduklarını söyleyen mahalle sakinleri, hayvanların son bir haftada zehirlendiğini iddia ederek, yetkililerin konuyla ilgili inceleme başlatmasını talep etti.

Nadide Topbaş, "Bir haftadır Akseki'de birçoğu köpek olmak kaydıyla çok sayıda sokak hayvanı zehirlendi. Ben bakmış olduğum sokak hayvanını Konya'ya adli tıpa gönderdim zehirlendiğine dair rapor almak için, ne yazık ki doğum yapmıştı çocukları öksüz kaldı. Yetkililerden açıklama bekliyoruz ama yetkililer çok bariz bir şekilde susuyorlar ve hayvanları kimin zehirlediğiyle alakalı hiçbir açıklama yapmıyorlar, bir vatandaş ve hayvansever olarak açıklama bekliyorum" dedi.

Mehmet Karabacak da "Telefonuma bir mesaj geldi hayvanlarla ilgili köpeklerin zehirlenmiş olduklarını duydum, Akseki'ye gittim. Bahsetmiş oldukları 3 köpek yavrusunun annesi ölmüş, yavrular tek başlarına kalmış. Köyümden bunlara bakmaya geldim. Annesi zehirlenmiş, bu 3 yavru da annesiz kalmış. Elimden geldiği müddetçe bunlara bakacağım. Kedi ve köpekleri zehirlemişler, içler acısı bir durum. Çok üzüldüm, yazık olmuş" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı