Beden Sağlığı Aktarlar uyardı: Önce doktora gidin

Aktarlar uyardı: Önce doktora gidin

Paylaş
Aktarlar uyardı: Önce doktora gidin

Kış soğuklarının kendisini göstermesiyle vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. Aktarlar ise "Şifalı bitkiler ancak ilaçların yanında destek olarak kullanılabilir" diyerek uyarıda bulunuyor

Havaların soğuması, nezle, grip, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıkların artış göstermesi, aktarlarda mevcut bulunan şifalı bitklerin satışını diğer aylara göre biraz daha yükseltti. Aktar Şükrü Nail Sarıoğlu, şifalı diye adlandırılan bitki ve otların ancak kişinin rahatsızlığı sebebiyle doktorun verdiği ilaçların yanında destek amaçlı kullanılması gerektiğini söyledi.

'ÖNCE DOKTORA GİDİN'

Şükrü Nail Sarıoğlu, kullanılan otların yararı olduğu kadar yanlış kullanımı ve tüketiminden dolayı zararlarında olduğunu belirterek, "Aktarda deva arayan vatandaşların önce doktora gitmesi lazım. Aktara gelip de 'Benim midem ağrıyor, bacağım ağrıyor' dememeleri lazım. Önce doktora gidecek ve mesela midesinde ne rahatsızlık var onu öğrenecek. Doktorun verdiği ilacı mutlaka kullanması lazım. Yani buradaki otlar ya da böyle karışımlar falan o tip şeyler asla tek tedavi edici olarak gösterilmemeli. İlaçların yanında bunlardan da destek alabilirler" dedi.





Haberin Devamı