Aktif karbon nedir? Aktif karbonun faydaları

Aktif karbon nedir? Aktif karbon son yıllarda kozmetik ürünlerin içeriğinde en sık gördüğümüz ürünlerden biri. Ancak asıl soru şu, aktif karbonun faydaları. Aktif karbon, temiz içerikli ürün bulmanın hayli zor olduğu günümüzde sayılı sağlıklı maddeden biri. Aktif karbon, doğal içeriği sayesinde sağlık dostu kimyasallar içinde bulunmaz bir nimet. Peki aktif karbon ne işe yarar? İşte aktif karbona dair merak ettiğiniz her şey!

12 Ağustos 2020, Çarşamba 10:54 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Aktif karbon nedir?

Aktif karbon nedir?

Aktif karbonlar turba, kömür, linyit, mangal kömürü gibi kömür madenlerinden çıkan ve odun gibi, Hindistan cevizi, pirinç, fındık, ve yağ ürünlerinden elde edilen karbonların işlemlerden geçirilmesiyle elde edilen bir tür kömür... Asıl kömürden farkı, daha gözenekli halde olması. Negatif yüklü ve gözenekli bir dokuya sahip olması nedeniyle toksinleri yakalamak gibi bir ayrıcalığı var. Hem toksinleri yakalıyor, hem de vücut tarafından emilmiyor.

Daha doğal içerik

Daha doğal içerik

Aktif karbon kullanarak daha az ürünle daha etkili sonuçlar almanız mümkün. Genelde kimyasal içerikli ürünleri cilde ve saç derisine sürmek zararlı sonuçlar doğurabiliyor. Kimyasalları ilaç şeklinde aldığınız zaman mide ve bağırsaktaki enzimler, bu zararlı bileşenleri kana karışmadan vücuttan uzaklaştırır ancak bunları derinize sürdüğünüzde direkt kana karışacakları için yan etkiler görmeniz daha muhtemeldir. Öte yandan aktif karbon, tamamen doğal olduğu için dolaşım sisteminize de asla zarar vermez.

Temizlik ürünlerinde iki kat fayda sağlıyor

Temizlik ürünlerinde iki kat fayda sağlıyor

Emici özelliğinin oldukça yüksek olması nedeniyle normal bir temizlik ürününe göre iki kat daha fazla hijyen sağlıyor. Bu nedenle temizlik ve kişisel bakım ürünlerinin içeriğinde sıkça yer veriliyor.

 Gözenekleri ve sivilcileri yok ediyor

Gözenekleri ve sivilcileri yok ediyor

Aktif karbon, özellikle güzellik alanında fazlasıyla tercih edilen bir ürün. Bunun sebebi, iyi bir gözenek temizleyici olması. Bu özelliği sayesinde yüzünüze sürdüğünüzde gözenekleri temizliyor ve tekrar dolmamalarına yardımcı oluyor. Bunun için özellikle piyasada sık karşımıza çıkan soyulabilir maskeleri tercih edebilirsiniz. Zaten aktif karbonu da bu maskelerin YouTube kanallarında yayınlanması moda etmiş olabilir... Yüzünüzde donan ve böylece soyulabilen maskeler sayesinde sivilcelerinizden kurtulabilir ve yenilerinin oluşmasını önleyebilirsiniz.

Antibakteriyel ve antifungal özellik

Antibakteriyel ve antifungal özellik

Antibakteriyel ve antifungal özelliği sayesinde birçok cilt rahatsızlığının tedavisinde kullanılan aktif karbonu fazla yağlanma, sivilce, siyah nokta, irritasyona bağlı kızarıklıklar ve saç derisi pullanması gibi problemleriniz için rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Ciltteki yağlanmayı dengeler

Ciltteki yağlanmayı dengeler

Düzenli olarak kullandığınız kil maskenizin veya yüz yıkama jelinin içine aktif karbon eklerseniz, kısa bir zaman sonra cildinizdeki aşırı yağlanma azalır. Bu sayede sivilce ve siyah nokta oluşumu da engellenmiş olur.


Saçların dökülmesini engelliyor

Saçların dökülmesini engelliyor

Aktif karbonun saçları güçlendirdiği ve dökülmeleri önlediği de söylemler arasında. Özellikle dişlerdeki plak ve lekeleri temizlerken ağzımızın PH dengesini ayarlıyor.

Düzenleyici etkiye sahip

Düzenleyici etkiye sahip

Vücutta kötü kolestrolü düşürüyor, safra asidini düzenliyor ve böylece emilimini önlüyor.

Temiz saçlar

Temiz saçlar

Şampuanınızın içine aktif karbon ekleyip saçlarınızı yıkamanız durumunda, saç köklerinde birikmiş olan kimyasalların ve kirin temizlenmesini, saç derisinde oluşan irritasyon ve hassasiyetin azalmasını, aynı zamanda kepeklenme ve diğer problemlerin önlenmesini sağlayabilirsiniz.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Temiz içerikli kozmetik nedir? İçerik okuma nasıl yapılır?