Muğla Akyaka'ya yapılacak turizm meslek yüksekokulu tanıtıldı

Akyaka'ya yapılacak turizm meslek yüksekokulu tanıtıldı

Paylaş
Akyaka'ya yapılacak turizm meslek yüksekokulu tanıtıldı

Akyaka'ya yapılacak turizm meslek yüksekokulu tanıtıldı

MUĞLA Sıtkı Koçman Üniversitesi'nce (MSKÜ), Ula ilçenin Akyaka Mahallesi'nde yapımına başlanan Turizm Meslek Yüksekokulu binası tanıtıldı.

Turizm Meslek Yüksekokulu için tanıtım etkinliği yapıldı. AK Parti Muğla milletvekilleri Yelda Erol Gökcan ve Mehmet Yavuz Demir, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile vatandaşlar etkinliğe katıldı. Protokol üyeleri açılış konuşmalarının öncesinde yapım aşamasında olan yüksekokulun inşaat alanını gezdi. Yüksekokulun özellikleri hakkında bilgi veren Rektör Çiçek, "Üniversitemizin bugünlere gelmesinde meslek yüksekokullarımızın payının çok büyük olduğunu düşünüyorum. Gelişmiş ülkelerdeki nitelikli insan kaynağına baktığımızda mesleki eğitim süreçlerinin çok önemli bir dinamik olduğunu görüyoruz. İnanıyorum ki buradaki öğrencilerimiz, Akyaka'mızın mavi ve yeşiline kendi renklerini de katacak, gökkuşağı oluşturacaklardır. Çok kısa bir sürede inşa ettiğimiz 10 derslik, 5 atölye, 2 kafeterya, 1 konferans salonu, 1 hobi salonuna sahip olan yüksekokulumuzda muhteşem bir manzara karşısında öğrenim görmek, eminim öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve üretkenliklerini geliştirecektir" dedi.

Rektör Çiçek, Akyaka'da olduğu gibi üniversitenin tüm birimlerinde bölgenin yerel özelliklerini gözettiklerini ve bu sayede öğrencilerin fiilen istihdam alanı bulabilecekleri lokasyonlar tercih ettiklerini söyledi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı