Spor Akyel ve Gültekin'e tutuklama istemi

Akyel ve Gültekin'e tutuklama istemi

Paylaş
Akyel ve Gültekin'e tutuklama istemi

Akyel ve Gültekin'e tutuklama istemi

Futboldaki şike soruşturması kapsamında adliyeye getirilen Fatih Akyel ve Ali Rıza Gültekin, tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi

Dün gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediyespor antrenörü eski Galatasaraylı Arif Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcuları Taner Gülleri ve Kenan Hasagiç ise serbest bırakıldı.

Saat 16.00 sularında da Recep Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin daha, emniyetteki işlemlerinin ardından Sarıyer Adliyesi'ne sevkedildi

'YARIN ÖNEMLİ BİR MAÇIMIZ VAR'

Adliye çıkışında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Şube Sorumlusu Kamil Dizar, "Arif hocamız ve iki oyuncumuz dün ifadeleri ve bugün sayın savcımızın soruşturmasına yardımcı olmak için buradaydılar. Şu anda serbestler, üçü de kulübümüzün oyuncuları ve hocamız. Yarın önemli bir maçımız var, şu anda kulübe dönüyoruz. Ancak Hasagiç, yabancı olduğu için Yabancılar Şubesi'nde işlemleri tamamlandıktan sonra o da kulübe gelecek" dedi. Dizar, hem soruşturmanın gizliliği, hem de hukuki süreç devam ettiği için daha fazla açıklama yapamayacaklarını da söyledi.

"BİZİM BİLGİMİZE BAŞVURULDU"

Arif Erdem de, "Her fırsatta ben ve arkadaşlarım konuyla ilgili ne zaman başvurulursa hiç çekinmeden her gün ve her dakika, her yerde ifade vermeye gideriz" dedi. savcının kendilerine ne sorduğunun sorulması üzerine, "Gizlilik açısından bu tarz sorulara cevap veremeyeceğim. Konuyla ilgili bizi bağlayan hiçbir unsur yoktur. Soruşturma kapsamında bizim bilgimize başvuruldu. Biz de bildiklerimizi, bilgilerimizi paylaştık. Soruşturmada adımız geçtiği için savcıya ifade verdik" diye konuştu.

SÜPER LİG ANTRENÖRÜ GÖZALTINA ALINACAK

26 ilde 46 kişinin gözaltına alınması ile Türkiye'de futbol camiasını sarsan operasyonda bir süper lig antrenörünün de adının karıştığı ortaya çıktı. Antrenörün soruşturma sürecinde gözaltına alınarak sorgulanacağı ve soruşturmayı yürüten Sarıyer Adliyesi savcılığına çıkartılacağı da öğrenildi.

Haberin Devamı