Yaşam Alaaddin Keykubat'ın nasıl öldürüldü? Keykubat kimdir?

Alaaddin Keykubat'ın nasıl öldürüldü? Keykubat kimdir?

Paylaş
Alaaddin Keykubat'ın nasıl öldürüldü? Keykubat kimdir?

Alaaddin Keykubat nasıl ve ne zaman öldürüldü? Diriliş Ertuğrul dizisinde Burak Hakkı'nın canlandırdığını Alaaddin Keykubat karakteri hakkında merak edilenleri haberimizde derledik. 31 Mayıs 1237 yılında oğlu Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından öldürülen Sultan, hem şahsına hem de devletine kazandırdığı prestij nedeniyle Türkiye ve dünya literatürünün en ünlü isimlerinden biri olmuştur. İşte Keykubat hakkında ayrıntılı son bilgiler...

Alaaddin Keykubat nasıl öldü, sorusu şu an google da en çok aratılan kelimelerden biri oldu. Bunun sebebi ise rekotmen dizi Diriliş Ertuğrul'da Sultan Alaaddin Keykubat karakterinin canlandırılması oldu. Peki Alladdin Keykubat ne zaman ve nasıl öldü, Türkiye Selçuklu Sultanı olan Keykubat devletimize ve dünyaya neler kazandırdı, kimdir, çocukları kimler, nerede doğdu, mezarı türbesi nerede? gibi soruları haberimizde bulabilirsiniz.

ALAADDİN KEYKUBAT NASIL ÖLDÜ, NE ZAMAN


Türkiye ve dünya literatürünün en ünlü Selçuklu sultanı ünvanını alan Alaaddin Keykubat 31 Mayıs 1237 yılında Gıda Zehirlenmesi sebebiyle ölmüştür. Ölümü oğlu Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından olmuştur.

GIYASEDDİN KEYHÜSREV BABASI ALADDİN KEYKUBAT'I NEDEN ÖLDÜRDÜ

Amid seferi için hazırlıklara devam ederek Hârzemli, Ermeni, Rum, Gürcü, Frank, Rus, Kıpçak ve Kürtlerden oluşan ordusuna Kayseri'nin Meşhed ovasında bir resmi geçit yaptırdı. Büyük oğlu Gıyâseddin Keyhusrev’i eskisi gibi Erzincan meliki olarak bıraktı; küçük oğlu İzzeddin Kılıç Arslan'ı veliaht ilan ederek ve bütün devlet ileri gelenlerine bu veliahtlığı kabul için yemin ettirdi. Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü Kayseri’de huzurunda bulunan yabancı elçiler için büyük bir ziyafet verdi ve bu ziyafette yediği kuş etinden zehirlenerek o gece öldü (31 Mayıs 1237).[3] Oğlu Gıyâseddin Keyhusrev tarafından zehirlendiği ileri sürülmüştür.




Haberin Devamı