Merkez Alan Başkanı Kaşdemir'den, ÇASİAD’a ziyaret

Alan Başkanı Kaşdemir'den, ÇASİAD’a ziyaret

Paylaş
Alan Başkanı Kaşdemir'den, ÇASİAD’a ziyaret

Alan Başkanı Kaşdemir'den, ÇASİAD’a ziyaret

ÇANAKKALE Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'ni (ÇASİAD) ziyaret etti.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'i, ÇASİAD’a gerçekleştirdiği ziyaretinde Başkan Semih Başaran, Başkan Yardımcısı Semih Toprak ve Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Ertuğrul, Fahri Karapınar ile Özge Aretlik karşıladı.

ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ve yönetim kurulu üyeleri, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir'den Alan Başkanlığı'nın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Arıburnu Yürüyüş Güzergahı ile savaş batıklarının dalış turizmine açılmasına yönelik yaptıkları çalışmaları anlattı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “Çanakkale Savaşları Mobil Müze 2019 yılında Cumhurbaşkanlığı 180 günlük eylem programında yer almış; sergi alanı römorku ve teşhir-tanzim işi tamamlanmıştır. 2020 yılında ise Cumhurbaşkanlığı 180 günlük eylem programına göre 51 ili ziyaret edecektir. Temmuz ayında Ankara'da lansmanı yapılarak, Çanakkale'den yola çıkmıştır. Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerini tamamlayarak şuan 50’nci il olarak Antakya'dadır. Toplamda yaklaşık 100 bin kişiye ulaşılmıştır. 2021 yılında hayata geçirilecek olan ‘Mustafa Kemal Yürüyüş Yolu’ ile Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Cephesinde savaştığı noktalar yürünerek ziyaret edilebilecektir” dedi.

ÇASİAD Başkanı Semih Başaran ise, Gelibolu Yarımadası'nın, Çanakkale denince akla ilk gelen yerlerden biri olduğunu belirterek, "Tarihi, manevi değeri ve doğal güzellikleriyle, hüzün, gurur, hayranlık duygularının iç içe geçtiği bir nokta. Hem manevi, hem tarihi anlamda hepimiz için önemli bir yere sahiptir. Ulusal tarihimiz ve Milli değerlerimiz açısından çok önemli rol oynamış olan Gelibolu Tarihi Yarımadası bölgesinde yapılan çalışmalara her zaman destek olmaya hazırız” dedi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı