Alanya Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı

Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı

Paylaş
Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı

Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı

Engin ANAK/ALANYA, (DHA)- ALANYA Belediyesi tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu başladı.
16. Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nun başlaması dolayısıyla dev mermer bloğa başlangıç çentiğini Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel attı. 36 ülkeden 91 sanatçının başvurduğu yarışma için eylül ayında toplanan jüri üyeleri, katılımcılar arasında değerlendirmelerde bulunduktan sonra yarışmaya katılmaya hak kazanan heykeltıraşları belirledi. 7 ülkeden 10 heykeltıraş seçilirken, bir aylık sempozyum süresince usta sanatçılar, dev mermer bloklarını yontarak müzik enstrümanları temalı sokak heykelleri yapacak. Yontulan eserler 29 Kasım'da Alanya Belediyesi arkasında hazırlanan alanda sergiye sunulacak.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Alanya Belediyesi olarak yılda 10'un üzerinde ulusal ve uluslararası festival düzenliyoruz. Bugün de sürekliliği olan ve bu yıl 16'ncısını gerçekleştireceğimiz Uluslararası Heykel Sempozyumu'muzun açılışını gerçekleştiriyoruz. 7 ülkeden 10 heykeltıraşımız sempozyumumuza katılarak 1 ay sürecek etkinlikte eserlerini ortaya koyacak. Bu yılki temamızı ise müzik enstrümanları olarak belirledik. Birbirinden değerli sanatçılarımız, çeşitli ülkelere özgü müzik aletlerinin heykellerini yapacak ve bu eserleri şehrimizin sosyal donatı alanlarında sergileyeceğiz. Bütün sanatçılarımıza başarılar diler, bu organizasyonun düzenlenmesinde büyük katkıları olan ALTİD, ALTAV ve Demirtaş Madenciliğe teşekkürlerimi sunarım" dedi.
16. Alanya Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nda heykel yapacak sanatçılar şu isimlerden oluşuyor; Anna Sosenskaya (Rusya), Bahman Chegeni (İran), Eleonora Confalonieri (İtalya), Ferhat Özgür Gürel (Türkiye), Hanife Neris Yüksel (Türkiye), İrodion Gvelesiani (Gürcistan), Kiryl Krokhaliou (Belarus), Snejana Simeonova (Bulgaristan), Yücel Tonguç Sercan (Türkiye)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı