Gündem Alanya'da 'çocuk gelin'li protesto

Alanya'da 'çocuk gelin'li protesto

Paylaş
Alanya'da 'çocuk gelin'li protesto

Antalya'nın Alanya İlçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 'kadına şiddet', temsili çocuk gelinle protesto edildi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı Eğitim-Sen, Pir Sultan Abdal Derneği ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyelerinden oluşan yaklaşık 200 kişi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yürüyüş yaptı. Alanya PTT Müdürlüğü önünde toplanan grupla birlikte, gelinlik giydirilmiş Miray Demir adlı küçük kız da elindeki oyuncak bebeğiyle yürüyüşe katıldı. Miray Demir’in yer aldığı grup drama ile küçük yaştaki kız çocuklarının evlendirilmesini protesto etti.

Yürüyüşcüler arasında bulunan ve üzerinde ’Çocukluğum, masumiyet, onur, geleceğim, güven’ yazıları bulunan bir kız çocuğuna temsili olarak saldıran 5 kişilik erkek grubu, çocuğun üzerindeki yazıları kopartarak, kız çocuklarına ve kadınlara yönelik şiddete tiyatral gösteriyle dikkati çekti.
Atatürk Anıtı önünde hükümet aleyhine sloganlar atan grup ’Devlet uyuyor, şiddet sürüyor, isyanımız büyüyor’, ’AKP elini bedenimden çek’, ’Tecavüzcü devlet hesap verecek’ sloganları attı.


Törene katılanlar adına açıklama yapan Eğitim- Sen üyesi Zehra Ayata, kadına yönelik şiddet, çocuk gelinler ve 4+4+4 eğitim sistemini eleştirerek tecavüzcüler korunmaya devam edildiği sürece kendilerinin de teşhiri sürdüreceklerini söyledi.


Özgür YILMAZ/ALANYA (Antalya), (DHA)

Haberin Devamı