Futbol Alanyasporlu Josef Sural için tesislerde tören düzenlendi
Paylaş
Alanyasporlu Josef Sural için tesislerde tören düzenlendi

Aytemiz Alanyasporlu 7 futbolcunun Kayseri deplasmanından döndüğü VIP minibüsün su tahliye kanalına düştüğü kazada yaşamını yitiren Josef Sural için kulüp tesislerindeki antrenman sahasında tören düzenlendi

Cenaze törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aytemiz Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, Antalyasporlu futbolculardan Celustka ile Alanyaspor kulüp yöneticileri, diğer protokol üyeleri, çok sayıda taraftar katıldı.

Haberin Devamı

''SENİ UNUTMAYACAĞIZ''

Sahanın ortasına siyah kumaş zeminle hazırlanmış yaklaşık 5 metre yüksekliğinde platform yerleştirildi.

Platforma Josef Sural’ın fotoğrafıyla ’Seni unutmayacağız. We will never forget you Josef Sural’ yazılı pankart asıldı.

Platformun önüne de cenaze töreninde naaşın konulması amacıyla yine siyah zeminle hazırlanmış masa yerleştirildi. Josef Sural’ın cenazesinin bulunduğu taput bu masaya konulurken, futbolcular ve teknik ekip de siyah kıyafetler giyerek tabutun etrafında sıralandı.

Josef Sural’ın ailesi cenaze törenine katılmadı. Sural’ın tabutunun üzerine Aytemiz Alanyaspor bayrağı ve sporcunun forması bırakıldı.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Bakan Mevlüt Çavuşoğlu birer konuşma yaptı. Futbolcular ve protokol üyeleri Josef Sural’ın tabutuna karanfiller bırakırken, aynı kazada yaralanan futbolcularla diğer takım arkadaşları tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı.

Haberin Devamı

'SURAL'IN AİLESİ ARTIK BİZİM AİLEMİZDİR'

Bakan Çavuşoğlu, olayı duyduğunda kahrolduğunu aktarırken, şöyle devam etti:

"Bugün resmi bir ziyaret için gittiğim Irak'ta bu üzüntü verici haberi başkanımızdan aldık. Cenazesinin ülkesine gönderilmesi için her türlü tedbiri aldık. Kulübümüze, taraftarlarımıza, tüm yetkililerimize Valimize ve Alanya Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu akşam, bu gece Antalya'dan İstanbul'a, yarın sabah da ilk uçakla, 07.00 civarında kalkacak uçakla Çekya'ya göndereceğiz. Ailesini de birazdan kendi uçağıma alıp Prag'a ulaştıracağız. Zaten ben Bratislava'ya gidiyorum.

Bu arada Sparta Prag takımına da gösterdiği dayanışma için teşekkür ediyoruz. Prag'dan özel uçak ailesini almak için göndermek istediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Sural'ın ailesi artık bizim ailemizdir. Kendi ailemiz gibi her zaman sahip çıkacağız. Biz Sural'ı ve ailesini çok sevdik. Tüm takım arkadaşları, hocamız, taraftar, teknik ekibimiz çok sevmişti. Oynadığı futbol kadar efendiliğiyle sevildi. Onlar da Alanya'yı çok sevdi. Taraftarları, kulübü çok sevdi. Bu inşallah bu törenle kalmayacak. Hiçbir zaman bu kıymetli evladımızı unutmayacağız. Ruhu şad olsun."

Haberin Devamı

Engin ANAK - Tolga YILDIRIM / ALANYA (DHA)