Alaşehir Alaşehir Ovası'nı modern sulamaya kavuşturacak projede ihale yılsonunda

Alaşehir Ovası'nı modern sulamaya kavuşturacak projede ihale yılsonunda

Paylaş
Alaşehir Ovası'nı modern sulamaya kavuşturacak projede ihale yılsonunda

Alaşehir Ovası'nı modern sulamaya kavuşturacak projede ihale yılsonunda

MANİSA'nın Alaşehir Ovası'ndaki 136 bin 500 dekar verimli tarım arazisini modern sulamaya kavuşturacak proje için çalışmalara başlandı. Dünya Bankası iş birliği ile hayata geçirilecek proje tamamlandığında üreticinin cebine 2019 rakamlarıyla her yıl ortalama 150 milyon 196 bin 663 lira daha fazla para gireceği bildirildi. Yıl sonunda ihale edilmesi planlanan projenin uygulama sahasını yerince incelemek için gelen 12 kişilik Dünya Bankası heyeti, DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Alaşehir'de incelemelerde bulundu.

Manisa'nın dünyanın en büyük çekirdeksiz kuru üzüm ihracatçısı konumundaki Türkiye'nin 'üzüm ambarı' ilçesi Alaşehir'in, 1979 yılında inşa edilen sulama sisteminin, Dünya Bankası iş birliği ile yenileneceği bildirildi. Hazırlanan proje ile 40 yıllık açık sistem kanallar borulu basınçlı kapalı sisteme dönüşecek. Yeni sistem ile hem üretici hem de ülke ekonomisinin kazanacağı belirtildi. Alaşehir'deki 136 bin 500 dekar tarım arazisini modern sulamaya kavuşturacak proje için bir süre önce çalışmalara başlandı. Dünya Bankası iş birliği ile hayata geçirilecek Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi kapsamında 360 kilometrelik boru hattı döşenecek ve bölgeye ön ödemeli sayaç sistemi kurulacak. Hem sulama suyunun daha etkin kullanımı sağlanırken hem de üreticinin kullandığı kadarının parasını ödemesinin hedeflendiği projenin 4 yılda tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

HER YIL 150 MİLYON LİRA KAZANDIRACAK

Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi tamamlandığında dekar başına 1100 lira 34 kuruş gelir artışı sağlayacak ve bölge üreticisine 2019 yılı rakamlarıyla her yıl ortalama 150 milyon 196 bin 663 lira daha fazla kazandıracağı belirtildi. Yıl sonunda ihale edilmesi planlanan projenin uygulama sahasını yerinde incelemek için Manisa'ya gelen 12 kişilik Dünya Bankası heyeti, DSİ Genel Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte Alaşehir'de incelemelerde bulundu. Üreticiler ile bir araya gelen konuk heyet talepleri dinledi, projeden beklentileri değerlendirdi.

MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı