Alaşehir Alaşehir'de 2 bin 500 cennet hurması toprakla buluştu

Alaşehir'de 2 bin 500 cennet hurması toprakla buluştu

Paylaş
Alaşehir'de 2 bin 500 cennet hurması toprakla buluştu

Alaşehir'de 2 bin 500 cennet hurması toprakla buluştu

MANİSA, (DHA) - MANİSA Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir Belediyesi ve S.S. Alaşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi iş birliğinde Alaşehir'e bağlı Kavaklıdere Mahallesi'nde 2 bin 500 adet cennet hurması fidanı toprakla buluşturuldu. Kadın kooperatifine gelir sağlayacak olan cennet hurmaları, bölgenin cennet elması yetiştiriciliğine de büyük katkı sağlayacak.

Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Alaşehir Belediyesi ve S.S. Alaşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi iş birliğinde Mahallesi'nde 2 bin 500 adet cennet hurması toprakla buluşturuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce temin edilen cennet hurması fidanları, Kavaklıdere Mahallesi'nde düzenlenen törenle dikildi. Fidan dikim töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün selamlarını ileterek sözlerine başladı. Öztozlu, "Geçen meclisimizde de Başkanımıza 100 bin adet meyve fidanının 17 ilçede toprakla buluştuğunu ifade ettiğinde Alaşehir Belediye Başkanımız bu projeyi aktardı. Bu projenin paydaşlarından bir tanesinin da kadın kooperatifi olduğunu duyunca Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün memnuniyetle bu projenin yapılması için gerekli talimatları verdi. Bugün de 2 bin 500 adet cennet hurmasını toprakla buluşturuyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise "Belediyemizin arazisi olan 79 bin metrelik arazide cennet elmalarını dikiyoruz. Meclis toplantısından sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e kadın kooperatifleri ile birlikte bu arsadan bahsettik. Onun tarıma verdiği değeri biliyoruz. Bu projeyi yapabileceğimizi ve bize destek vereceklerini söylediklerinde derhal faaliyete geçildi ve 2 bin 500 cennet elmasının dikimi yapılıyor. Bu projeye katkı veren ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bugün sosyal bir projeye imza atılıyor" dedi.

Alaşehir Kadın Kooperatifi Başkanı Selen Öküzcüoğlu da "Bugün çok heyecanlıyız. Alaşehir Belediyesi zaten kurucu ortağımız. Büyükşehir Belediyesi'ne de bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı