Gündem Albay Çiçek ifade verdi

Albay Çiçek ifade verdi

Paylaş
Albay Çiçek ifade verdi

Genelkurmay'da hazırlandığı iddia edilen ve hükümet aleyhine kara propaganda yaptığı belirtilen internet siteleri ile ilgili yürütülen 'internet andıcı' soruşturma kapsamında Kurmay Albay Dursun Çiçek, ifade verdi

İrtica ile Mücadele Eylem Planı davasının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek, öğleden sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Çiçek, soruşturma savcısı Cihan Kansız tarafından şüpheli sıfatıyla sorgulandı. Sorgusunun ardından savcı tarafından serbest bırakılan Albay Çiçek, daha sonra cezaevi ring aracı ile tekrar tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’ne götürüldü. Aynı soruşturma kapsamında öğleden önce emekli Albay Fuat Selvi de şüpheli sıfatıyla ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

AV. ERSÖZ: "EMİR KOMUTA ZİNCİRİ İÇİNDE YAPILDI"

Çiçek’in avukatı Hüseyin Ersöz, adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı. Müvekkili Çiçek’e yaklaşık 20 soru sorulduğunu belirten Ersöz, "Müvekkilimiz internet siteleriyle ilgili soruya ’Yaptığımız faaliyetler emir komuta zincirinde yapılmış çalışmalardır. Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın bilgisi dahilinde yapılmıştır’ yanıtını verdi" diye konuştu.

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen ’Proje’ isimli word dosyasında internet sitelerine ilişkin bilgiler olduğunu hatırlatan Ersöz, müvekkiline bu belgenin sorulduğunu da söyledi. Ersöz, Gölcük’te ele geçirilen belgelerin askeri bilirkişiler "manipülatif" olarak değerlendirildiğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Selahattin GÜNDAY/ İSTANBUL, (DHA)