Ekonomi Albayrak'tan kredi müjdesi: 400 milyon TL'ye kadar yatırım desteği sağlanacak

Albayrak'tan kredi müjdesi: 400 milyon TL'ye kadar yatırım desteği sağlanacak

Paylaş
Albayrak'tan kredi müjdesi:  400 milyon TL'ye kadar yatırım desteği sağlanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi” ile firmalarımıza 10 yıl vadeli 400 milyon TL’ye kadar yatırım desteği sağlanacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yatırım desteği konusunda yaptığı açıklamada, "İthalatı azaltıp, ihracatı artıracak yatırımları desteklemeye devam ediyoruz. Merkez Bankası’nın açıkladığı 20 milyar TL büyüklüğündeki “Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi” ile firmalarımıza 10 yıl vadeli 400 milyon TL’ye kadar yatırım desteği sağlanacak." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları;

"İlk aşamada Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasında önemli rol üstlenen Kalkınma Yatırım Bankası aracılığıyla kullandırılacak kredi; istihdamı artıran, cari dengeye katkıda bulunan ve katma değeri yüksek üretim yapanlara sabit faizli TL cinsi olarak sunulacak. Hayırlı olsun."

İthalatı azaltıp, ihracatı artıracak yatırımları desteklemeye devam ediyoruz. Merkez Bankası’nın açıkladığı 20 milyar TL büyüklüğündeki “Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi” ile firmalarımıza 10 yıl vadeli 400 milyon TL’ye kadar yatırım desteği sağlanacak.