İzmir 'Aldığım nefesin kıymetini bilmeden yaşıyormuşum'

'Aldığım nefesin kıymetini bilmeden yaşıyormuşum'

Paylaş
'Aldığım nefesin kıymetini bilmeden yaşıyormuşum'

'Aldığım nefesin kıymetini bilmeden yaşıyormuşum'

KADİR ÖZEN / İZMİR, (DHA) - İZMİR 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görevli Özlem Çayırlı (28), bir ay önce yakalandığı Covid-19'u yendi. Aşıları tam olmasına rağmen hastalığı zor atlattığını belirten Çayırlı, yaşadıklarını, "Nefes almakta çok güçlük çektim. Bu da beni çok etkiledi. İlk hastaneye girdiğimde damar yolundan yapılan iğneyle rahatlayıp, 'Oh, güzel bir nefes alıyorum' dedim. Aldığım nefesin kıymetini bilmeden yaşıyormuşum" dedi.

İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi'nde görevli Özlem Çayırlı (28) da geçen ay yakalandığı Covid-19'u yendi. Aşıları tam olmasına rağmen Covid-19'a yakalandığını belirten Çayırlı, hastalık sürecinde yaşadıklarını anlattı. Çayırlı, İran ve ABD'den arkadaşlarım ziyaretime gelmişti. Aynı masada oturduk. Kapalı alandaydık. Hepimiz aşılıydık aslında ancak maske takmamıştık. İlk 2 gün normal geçti. 3 ve 4'üncü gün artan bir öksürük, ateş ve terleme şikayetim oldu. Sağlık durumum ağırlaşınca hastaneye gittim. Akciğer filmim çekildi. Yatış gerektiren endikasyonlarım ve orta hatta tutulumlarım vardı. Acil servisten yatışa sevk ettiler" dedi.

'TEDAVİ SÜRECİNDE KORKTUM'
Tedavi sürecinde korktuğunu belirten Özlem Çayırlı, "Ölüm riski var. Sevdiklerinizi bir daha göremeyebilirsiniz veya onlara da virüsü bulaştırabilirsiniz. Onlara da bulaşmış olabilir mi diye düşünüyorsunuz. Karantina nedeniyle dışarı çıkamıyorsunuz. Baskı altına giriyor insan" dedi. Kendisini en çok etkileyen şey sevdiklerini bir daha göremeyeceği düşüncesi olduğunu belirten Çayırlı, "Nefes almakta çok güçlük çektim. Bu da beni çok etkiledi. Hastalığı daha ağır geçirenler nasıl nefes alıyor acaba diye düşündüm. İlk hastaneye girdiğimde damar yolundan yapılan iğneyle rahatlayıp, 'Oh, güzel bir nefes alıyorum' dedim. Aldığım nefesin kıymetini bilmeden yaşıyormuşum" diye konuştu.
Serviste 5 gün antibiyotik tedavisi gördüğünü aktaran Çayırlı, "Sonrasında evde de tedavim devam etti. Covid-19'un etkileri sürdü. Çabuk yoruluyorum. Terlemem devam ediyor. Yaşım genç, sigara kullanmıyorum. Altta yatan bir hastalığım yok ama bunlara rağmen virüsten kötü etkiledim. Sonrasında akciğerlerimde kontrol filmi çektirdiğimde halen sıkıntılı olan alanlar mevcuttu. Ama doktorum zamanla 'iyileşebilir' dedi. Hala spor yapamıyorum. Fiziksel aktivitelerde zorlanıyorum. Kan değerim düşük. Demir eksikliğim var" diye konuştu.

BUGÜN OLSA HER ŞEY FARKLI OLUR
Bugün tekrar arkadaşlarıyla bir araya gelse kesinlikle maske takacağının altını çizen Çayırlı, şöyle devam etti:
"Sosyal mesafeye de dikkat ederdim. Arkadaşlarımla görüşürdüm ama daha kısa sürerdi. Diğer arkadaşlarıma da önerim bu olur. Aşınızı mutlaka olun. Aşı bizi gerçekten koruyor. Bir süre hastalıktan koruyor. Sağlık personeli olduğum halde ben çok etkilendim ve zorlandım. Vatandaşlar bunu hafife almamalı. Kapalı alanlarda mutlaka kurallara uymalı. Sevdiklerimiz bizim için çok önemli."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı