Eğitim - Kariyer ALES ne zaman yapılacak? İşte 2019 ALES başvuru tarihleri!

ALES ne zaman yapılacak? İşte 2019 ALES başvuru tarihleri!

Paylaş
ALES ne zaman yapılacak? İşte 2019 ALES başvuru tarihleri!

Doktora ve yüksek lisans yapmak isteyenler, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’i merak ediyor. Adaylar akademik kariyerlerinin önemli adımı olan ALES konusunu sıklıkla sorgulatıyor. 2019 ALES ne zaman yapılacak? ALES başvuru tarihleri ne zaman? İşte detaylar…

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalar ile yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yüksek lisans ve doktora adayları tarafından sıklıkla aratılan konuların başında geliyor. Peki 2019 ALES ne zaman yapılacak? ALES başvuru tarihleri ne zaman? İşte soruların yanıtları…

Haberin Devamı

2019 ALES TARİHLERİ BELLİ OLDU

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’na başvurular 5 Mart 2019 – 13 Mart 2019 tarihleri arasında yapılabilecek. Sınav 5 Mayıs 2019’da gerçekleştirilecek. Sonuçların açıklanma tarihi ise 30 Mayıs 2019.

ALES'E KİMLER BAŞVURABİLİR?

Sınava; bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabiliyor. Bu sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir.

ALES KAÇ SORUDAN OLUŞUYOR?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel testler uygulanıyor. Sayısal testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; sözel testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşuyor.

Haberin Devamı