Türkiye (Son Dakika) ALES sonuçları açıklandı! ÖSYM ALES 2021 sonuçlarını açıkladı! İşte sorgulama ekranı

ALES sonuçları açıklandı! ÖSYM ALES 2021 sonuçlarını açıkladı! İşte sorgulama ekranı

Paylaş
ALES sonuçları açıklandı! ÖSYM ALES 2021 sonuçlarını açıkladı! İşte sorgulama ekranı

ALES sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. ALES sonuçları sınava girenler tarafından merak ediliyor. ALES/1 sonuçları az önce erişime açıldı. Adaylar ALES sonuçlarını ÖSYM sonuç görüntüleme sisteminde görüntüleyebilecek. ALES sınav sonucunu görüntülemek için T.C. kimlik numaraları ve şifre gerekecek. ALES puanı kaç yıl geçerli olacak? İşte ALES 2021 son dakika haberi...

Son dakika haberine göre, ÖSYM tarafından uygulanan ALES/1 (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonuçları için heyecan dorukta. ÖSYM sınav takvimine göre sonuçlar Mayıs sonunda ilan edilecekti. Peki, ALES sonuçları için belirlenen tarih ne?

Haberin Devamı

ALES SONUÇLARI 2021 AÇIKLANDI MI? ALES SONUÇ SORGULAMA EKRANI

ALES/1 sonuçları ÖSYM takvimine göre 27 Mayıs 2021 tarihinde erişime açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sorgulayabilecek.

ALES SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ? ÖSYM ALES SONUÇLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Önceki yıllarda ALES puanını kullanıp geçerlilik süresi 3 yıl olarak biliniyordu. Fakat yönetmelik kapsamında gerçekleştirilen değişiklik ile beraber, günümüzde 5 yıl boyunca ALES puanını kullanmak mümkün. Sınava girişten itibaren 5 yıl sonraki sınava kadar aynı puan ALES için değerlendirilebilir.

Okutman, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, çevirici, uzman ve eğitim ile öğretim planlamacısı gibi birçok bölüm kapsamında kariyer planlaması adına ALES puanı kullanılır. 2020 yılı itibariyle de 5 yıl süreli olarak ALES puanını değerlendirmek mümkün. Böylece lisansüstü eğitim için gerekli olan puan elde edilebilir ve 5 yıl süreyle istenildiği zaman kullanılabilir.

Haberin Devamı

2017 yılında alınan karar sayesinde artık ALES puanı elde eden pek çok kişi, bu puanı 5 yıl süreyle kullanma hakkını elde edebiliyor. Böylece bir daha sınava girmeye gerek olmadan, daha sonraki yıllarda gerçekleştirilecek lisansüstü eğitim noktasında kullanmak mümkün hale geliyor. Bu doğrultuda 3 yıldan 5 yıla çıkarılan geçerlilik süresi sayesinde, farklı meslek gruplarına göre lisansüstü eğitim noktasında kullanılabilir.