Gündem Alev alan kamyonu izlerken facia geldi

Alev alan kamyonu izlerken facia geldi

Paylaş
Alev alan kamyonu izlerken facia geldi

Kütahya-Afyonkarahisar çevre yolunda LPG yüklü kamyondaki gaz kaçağı nedeniyle meydana gelen patlama 21 kişi yaralandı

Kütahya'da LPG yüklü tankerde art arda meydana gelen iki patlamada, biri itfaiye eri, 21 kişi yaralandı, bir itfaiye aracı ile park halindeki bir otobüs ve 7 otomobil yandı. Patlama öncesi yolun trafiğe kapatılması büyük bir faciayı önlerken, yaralananların çoğunun ilk patlamanın ardından alev alan tankeri izlemeye gelenler olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Olay, bugün saat 00.30 sıralarında Kütahya- Afyonkarahisar Karayolu'nda meydana geldi. Seyir halindeki 06 CIV 66 plakalı LPG tankerinin şoförü, gaz sızıntısını fark edince Kütahya Tren Garı yakınlarında aracı yolun sağına durdurup cep telefonuyla polisten yardım istedi. Haber Merkezi'nin telsiz anonsu üzerine olay yeri yakınlarında bulunan Emniyet Müdür Yardımcısı Fehmi Kocadağ, tankerin bulunduğu yere gitti.

YOLUN TRAFİĞE KAPATILMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Kocadağ, sürücüyü aracın yanından uzaklaştırdı ve telsizle polislerden çevre yolunun her iki tarafının da trafiğe kapatılmasını istedi. Olay yerine gelen polisler, bölge yakınındaki araçların geri geri gitmelerini sağlarken, tankerde patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte tanker alev aldı. Alevler park halindeki bir otobüs ile 7 otomobile de sıçradı. Bunun üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, 112 sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

ALEVLERE MÜDAHALE SIRASINDA İKİNCİ PATLAMA

Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederken, tankerde ikinci bir patlama meydana geldi ve bir itfaiye aracı da alev aldı. Her iki patlamada, biri itfaiye eri olmak üzere 21 kişi yaralandı.

YARALILARIN ÇOĞU MERAKLI VATANDAŞLAR

Yaralıların çoğunun birinci patlamanın ardından alev alan tankeri izlemeye gelenler olduğunu belirtildi. Yaralılar, kentteki çeşitli hastanelere kaldırılırken patlamada, Sema Alpgiray, Özlem Çakar, Ayşe Bilir, Nurettin Orhan, Seyit Ahmet Karakoç, Yigit Demir, Semra Yigit Demir, Nurcan Altancan, Gamze Işık Tugay, Tugay Işık, Mert Can Işık, Zeki Yiğit, Yakup Uslu,Oğuzhan Çay, Ahsen Çay, Halil Ercura, Nurettin Orhan, Yusuf Yılmaz, Hakkı Yabancı, Bayram Özbey, Hidayet Ünal yaralandı.

Yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü.

Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,(DHA)

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4757","4757","201102","4757-10.jpg");