Gündem Alev alev yanan otomobile kovalı, damacanalı ve fırçalı müdahale

Alev alev yanan otomobile kovalı, damacanalı ve fırçalı müdahale

Paylaş
Alev alev yanan otomobile kovalı, damacanalı ve fırçalı müdahale

İstanbul Seyrantepe'de motorundan duman çıkan ve bir süre sonra da yanmaya başlayan otomobil için adeta seferber olundu. Araçlarından aldıkları maşrapa, kova, damacana, fırça ve yangın tüpleri ile yangını söndürmeye çalışan vatandaşlar, yoğun uğraş verdi. Yangın, olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürüldü

İstanbul'da bu sabah Levent’ten Maslak istikametine giden Önder Çelebioğlu’nun kullandığı otomobilin motorundan dumanlar çıkmaya başladı. Dumanların yoğunlaşması üzerine dörtlülerini yakarak aracı yol kenarına park eden sürücü, aşağıya indi. Bagajdan yangın tüpünü alan Önder Çelebioğlu, duman çıkan kısma müdahale etmeye başladı ancak söndüremedi. Dumanların artması üzerine çevredekiler koşarak sürücünün yanına geldi.

Haberin Devamı

MAŞRAPA, DAMACANA VE FIRÇA İLE SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTILAR

Yangının büyümesi üzerine vatandaşlar araçlarına giderek maşrapa, damacana, kova, fırça ve yangın tüpü aldı. Yangına kaputun altındaki deliklerden müdahale etmeye başladılar.

Önce maşrapayla su döktüler, ardından da yangın tüpleriyle dört bir yandan söndürmeye çalıştılar. Ancak yangın bir türlü dinmeyince bu kez damacanayla su getirdiler ve yanan arabaya kova ile su döktüler.

Müdahaleler devam ettiği sırada ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye, yangını kısa sürede söndürdü.

'ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN'

Araç sahibi Önder Çelebioğlu, "Seyir halindeyken arıza verdi. Sonra aracı sağ tarafa çektim ve dörtlüleri yaktım. Duman çıkmaya başladı, sonra da yoğunlaştı. Ben de yangın tüpüyle müdahale ettim, sonrasında arkadaşların hepsi sağ olsun yardımcı oldu. İtfaiye biraz geç geldi o kadar. Vatandaşlar arasında bir seferberlik oldu, Allah hepsinden razı olsun. Motor kısmı yandı" dedi.

Haberin Devamı

İHA