Gündem Alev alev yandı!

Alev alev yandı!

Paylaş
Alev alev yandı!

İstanbul Sancaktepe TEM Otoyolu üzerindeki dinleme tesisindeki park halindeki TIR alev alev yandı. Yangın itfaiyenin zamanında müdahalesi ile diğer TIR'lara sıçramadan söndürülürken, TIR kullanılamaz hale geldi

Yangın dün saat 21.00 sıralarında TEM Otoyolu Çamlıca gişeler istikametinde bulunan bir dinlenme tesisinde meydana geldi. 11 DT 549 plakalı cam yüklü TIR’ın sürücüsü Mehmet Can TIR’ı park ettikten sonra yemek için lokantaya gitti. Bu sırada TIR’ın sürücü kabininde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek TIR’ın kupasının tamamını sardı. Alevleri gören diğer TIR sürücüler kendi TIRlarını yanan TIR’ın yanından uzaklaştırdılar. Vatandaşlar bir yandan kendi imkanlarıyla TIR’ı söndürmeye çalışırken, bir yandan da itfaiye ve polis ekiplerine haber verdiler.

Haberin Devamı

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan TIR’a müdahale etti. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından TIR tamamen söndürüldü. Yangın sonrasında TIR kullanılamaz hale gelirken görgü tanıkları "Birden bire alev aldı. Yanındaki TIR’ları uzaklaştırdık. Elektrik kontağından çıkmış olabilir" diye konuştu. Yanan TIR’ın sürücüsü Mehmet Can uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadı. Can’ı diğer sürücüler ve polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.Can basın mensuplarının sorularına "TIR’da değildim, şimdi konuşmak istemiyorum" diye konuştu.

Polis yangınla ilgili inceleme başlattı.

M. Akif ERDEM/DHA