Gündem Alevi yöneticilerine silahlı saldırı

Alevi yöneticilerine silahlı saldırı

Paylaş
Alevi yöneticilerine silahlı saldırı

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün ile eşi Yurdanur Düzgün ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Ankara yolu üzerinde silahlı saldırıya uğradı.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Ankara'daki "Aleviler Barış İstiyor" konulu toplantıya katılmak için Baki Düzgün ve eşi Yurdanur Düzgün ile birlikte özel otomobille yola çıktıklarını, Ankara'ya 80 km kala yol kenarından uzun namlulu silahlarla araçlarına ateş açıldığını söyledi.

CNNTürk'teki habere göre, saldırı haberini Yol TV'nin Yayın Koordinatörü Vedat Kara, Twitter'dan açıkladı. Kara, Alevi Kültür Dernekleri genel başkanı Doğan Demir ile Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün'ün Ankara yolu üzerinde silahlı saldırıya uğradığını duyurdu.

Vedat Kara, "Saldırı, uzun namlulu silahlarla düzenlendi. Saldırıya uğrayan Demir ve Düzgün'ün sağlık durumları iyi" tweetini paylaştı.

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU DOĞRULADI

Alevi Bektaşi Federasyonu, web sitesi üzerinden bir duyuru yaparak saldırıyı doğruladı.

Siteden yapılan açıklamada, "Genel Başkanı Baki Düzgün, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ve Yurdanur Düzgün, İstanbul'dan Ankara'ya yarın yapılacak olan ''Aleviler Barış İstiyor'' konulu toplantıya katılmak üzere kara yolu ile seyahat ederken, Gerede-Ankara arsında araçları hedef alınarak aracın tekerine uzun namlulu silahla ateş açılmıştır. Başkanlarımız saldırı yerinden hızla uzaklaşarak yara almadan kurumumuza ulaşmışlardır. Olayı yapanları nefretle kınıyor Sayın Genel Başkanlarımıza ve Yurdanur Düzgün‘e geçmiş olsun diyoruz" denildi.

Açıklamada, "Hedef alınan kurum başkanlarımız ve Alevi toplumu üzerinde oynanmaya çalışılan bu kirli oyun yine bizler tarafından boşa çıkartılacaktır. İçine çekilmeye çalışıldığımız bu kirli savaş, bizi ve kurumlarımızı barış ve birlikte kardeşçe yaşama talebinden ve ısrarından asla vazgeçiremeyecektir" ifadelerine yer verildi.

İkinci saldırı

Bu saldırıyla birlikte aynı hafta içerisinde Alevi kurum başkanlarına ikinci saldırı düzenlenmiş oldu.

Geçen Çarşamba günü de, Sultangazi Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş saldırıya uğramıştı.