Dünya Alevilik İngiltere'de müfredatta

Alevilik İngiltere'de müfredatta

Paylaş
Alevilik İngiltere'de müfredatta

İngiltere'de yaşayan Aleviler, yürüttükleri ortak çalışma sonucu Alevilik'i eğitim müfredatına aldırmayı başardı

Başkent Londra'nın Türk mahallerinden Enfield bölgesinde Prince of Wales İlkokulu, 2011-2012 eğitim müfredat programına Aleviliği de aldı.

Haberin Devamı

Okul Müdür Yardımcısı Julien Clarke, konuyla ilgili olarak Alevi velilerle bir araya gelerek bir toplantı yaptı.

'TEMEL İNSAN HAKKI'

Toplantıda okulda çok sayıda Alevi öğrencinin eğitim görmekte olduğunu belirten Clarke, “Aileler ve Cemevi yetkilileri bize başvuruda bulunarak, İngiliz eğitim sistemi içerisinde var olan Din Bilgisi derslerinin içinde, diğer inançların yanı sıra kendi kültürlerini ve inançlarını da görmeyi arzuladıklarını söyledi.

Okul yönetimi olarak, temel insan hakkı olan bu talebi değerlendirdik ve öğrencilere bu konuda eğitim verilmesi gerektiğine karar verdik. Bu anlamda önümüzdeki eğitim yılından itibaren Hristiyanlık, Musevilik, Budizm, İslamiyet, Hinduizm, Sihizm'in yanında Alevilik öğretisini de müfredatimıza aldık. Eylül ayı içerisinde okulun ana salonunda yapılacak olan kitlesel bir etkinlikle bunun duyurusunu da resmen yapacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

BAZI ÜLKELERDE SEÇMELİ DERS

Alevilik Almanya, Danimarka ve Hollanda'daki bazı okullarda seçmeli ders olarak okutuluyor. Avrupa genelinde yaklaşık 1.5 milyon, İngiltere'de 250 bin Alevi-Bektaşi’nin yaşadığı tahmin ediliyor.