Spor Alex Fener'e hayat verdi

Alex Fener'e hayat verdi

Paylaş
Alex Fener'e hayat verdi

Spor Toto Süper Lig mücadelesinde Fenerbahçe, Bursaspor'u konuk etti. Fenerbahçe, Alex de Souza'nın mükemmel golü ile mücadele'den 1-0 galip ayrıldı

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırladığı güçlü rakibi Bursaspor'u 1-0 yendi.

42 bin 940 kadın ve çocuk taraftarın izlediği karşılaşmada, tek gol 41. dakikada Alex de Souza'dan geldi. Brezilyalı yıldız, bu sezon ligde 14'üncü golüne imza attı.

Kadıköy'de son olarak 2009-2010 sezonunun 22. haftasında Bursaspor'a 3-2 yenilen sarı-lacivertliler, böylece rakibinden hem rövanşı aldı ve hem de liderle arasındaki puan farkını 6'ya indirdi.

Kanarya 64 puana yükselirken, ligde 7 maç sonra mağlup olan Bursa temsilcisi ise 46 puanda kaldı.

Emre yedek kulübesinde

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ideal 11'deki oyunculardan Emre Belözoğlu ve Serdar Kesimal'i Bursaspor maçında yedek soyundururken, Gökhan Gönül'ü kupa maçının ardından bu akşam da kadroya almadı.

Selçuk, Orhan ve Bekir ilk 11'de

Samsunspor ile yapılan kupa maçında olduğu gibi Emre'nin yerine Selçuk Şahin, Gökhan Gönül'ün yerine Orhan Şam, Serdar'ın yerine de Bekir İrtegün, ilk 11'de sahaya çıktı.

"Herkes haddini bilecek" pankartı

Karşılaşma öncesi tribünlerde büyük pankartlar ve Türk bayrağı açıldı. Türk Telekom tribününde “Herkes haddini bilecek” ve Migros tribününde ise kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın fotoğrafının yanında “Bu sevda bitmez” yazılı pankart yer aldı. Maraton üst tribününde ise dev boyutlarda Türk Bayrağı açıldı. Maraton alt tribününde “Halkın takımı direniyor” yazılı pankart da dikkati çekti.

Kadıköy, kadın ve çocukların tezahüratlarına alıştı

Bursaspor maçıyla birlikte Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri bu sezon 4. kez kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklara kaldı. Sarı-lacivertli ekip, bu sezon 3. haftadaki Manisaspor, 27. haftadaki Sivasspor ve Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Samsunspor ile yaptığı maçlarda, cezası nedeniyle sadece kadınlar ve çocukların yer aldığı tribünlere karşı oynamıştı.

Tribünler büyük ölçüde doldu

Samsunspor maçında stat dolmazken, kadın ve çocuklar Bursaspor maçında tribünleri büyük ölçüde doldurdu. Biletleri kısa sürede tüketen kadın ve çocuk taraftarlar, önemli maçta takımlarını yalnız bırakmadı. Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için sahaya çıkarken büyük bir coşkuyla oyuncuları karşılayan kadın ve çocuklar, “İşte taraftar işte şampiyon” tezahüratı yaptı. Yaklaşık 50 Bursasporlu kadın ve çocuk taraftarlar da misafir takıma ayrılan tribünden karşılaşmayı izledi.

Tezahürat provası

Stat hoparlörlerinden yapılan anonsta, "Sarı, lacivert, şampiyon Fener" tezahüratını tribünlerin sırasıyla nasıl yapacağı anlatıldı. Anons yapan görevli, taraftarlardan prova yapmalarını istedi. İlk denemede başarılı olamayan kadın ve çocuklar, görevlinin nasıl yapacaklarını bir kez daha anlatması sonrası tezahüratı yaptılar. Maçın başlamasına yarım saat kala anons görevlisinin "Migros sarı desene" demesi üzerine bu kez taraftarlar, tezahüratı başarılı bir şekilde hep birlikte söyledi.

Maçın başlamasına 15 dakika kala maraton üst tribünündeki taraftarlar, büyük boyutlardaki Türk bayrağını açmaya başladı. Anons görevlisi bayrağın takım sahaya çıktığında açılacağı uyarısında bulununca, bayrak açılmadı.

Öte yandan, karşılaşma öncesi, şike davası nedeniyle tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın takımı yalnız bırakmadıkları için kadın ve çocuklara teşekkür ettiği mesajı okundu.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Özgür Yankaya xx, Selçuk Kaya xx, Volkan Narinç xx

Fenerbahçe: Volkan Demirel xx, Orhan Şam xx, Bekir İrtegün xx, Yobo xx, Ziegler xx, Mehmet Topuz xx (Dk. 68 Caner Erkin x), Cristian xx, Selçuk Şahin xx, Stoch xx (Dk. 68 Dia x), Alex xxx, Sow xx (Dk. 86 Bienvenu ?)

Bursaspor: Carson xx, Basser xx, Serdar Aziz xx, İbrahim Öztürk xx, Hakan Aslantaş x (Dk. 71 Turgay Bahadır x), Sestak xx, N’Diaye xx (Dk. 82 Bangura x), Adem Koçak x (Dk. 71 Barış Örücü x), Gökçek Vederson x, Batalla xx, Pinto xx

Gol: Dk. 41 Alex (Fenerbahçe)

Sarı kart: Dk. 40 Basser (Bursaspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

MAÇ FENERBAHÇE'NİN 1-0 ÜSTÜNLÜĞÜYLE SONA ERİYOR.

90. dakika: Bursaspor atağında Vederson sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu kornere gönderdi.

89. dakika: 4. Hakem Mustafa Öğretmenoğlu maçın sonuna 3 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

87. dakika: Bursaspor atağında Sestak sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama kontrolü iyi olmayınca top taca çıktı.

83. dakika: Bursaspor'da Pinto ofsayt pozisyonunda kaldı.

82. dakika: Bursaspor atağında Batalla sağ kanattan ceza sahası içine pasını verdi, Bangura gelişine vurdu ama top auta çıktı.

80. dakika: Bursaspor atağında Turgay sol çaprazdan kaleye şutunu vurdu ama top auta çıktı.

77. dakika: Fenerbahçe'de Dia sağ kanatta ofsayt pozisyonunda kaldı.

75. dakika: Fenerbahçe atağında Caner sol kanattan topla ilerlemek istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

74. dakika: Fenerbahçe'de Alex sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

70. dakika: Bursaspor'da Barış ve Turgay oyuna girmek için hazırlanıyor.

69. dakika: Bursaspor atağında Hakan sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

64. dakika: Fenerbahçe'de Caner ve Dia birazdan oyuna girecekler.

63. dakika: Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine arapasını verdi ama savunma müdahele ederek topun geçmesine izin vermedi.

61. dakika: Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

58. dakika: Bursaspor gole çok yaklaştı. Pinto ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ve kaleci Volkan'dan seken top üst direğe çarparak kornere çıktı.

57. dakika: Bursaspor atağında Serdar Aziz ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top yandan auta çıktı.

56. dakika: Fenerbahçe atağında Orhan Şam sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma Alex'ten önce topu uzaklaştırdı.

52. dakika: Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine uzun oynadı ama kaleci Carson çıkarak topun sahibi oldu.

50. dakika: Bursaspor atağında Adem ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top kaleci Volkan'da kaldı.

49. dakika: Bursaspor atağında Vederson sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

48. dakika: Bursaspor'da Batalla sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

47. dakika: Bursaspor'da Batalla sol çaprazdan serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama top kaleci Volkan'da kaldı.

46. dakika: Fenerbahçe hakem Özgür Yankaya'nın düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.Her iki takımda ilk yarıdaki kadrolarını koruyarak maça başladı.

İLK YARI 1-0 FENERBAHÇE'NİN ÜSTÜNLÜĞÜYLE SONA ERİYOR.

GOOOLL!!! 42. dakika: Fenerbahçe Alex'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Alex De Souza ceza sahası önünde savunmadan seken topa sert vurdu ve top 90 diye tabir edilen köşeden ağlarla buluştu.

39. dakika: Fenerbahçe'de Basser rakibi Alex'e yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

34. dakika: Fenerbahçe atağında Stoch sol kanattan ceza sahası içine yerden oynadı, Alex topu Mehmet Topuz'a bıraktı, Mehmet Topuz bekletmeden vurdu ama top auta çıktı.

28. dakika: Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine doğru uzun oynadı ama kimse hareketlenmeyince savunma topu uzaklaştırdı.

27. dakika: Fenerbahçe atağında Stoch sol kanattan çizgiye indi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

26. dakika: Bursaspor atağında N'diaye ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

22. dakika: Bursaspor atağında Batalla sol çaprazdan kaleye şut denedi ama top kaleci Volkan'da kaldı.

21. dakika: Bursaspor atağında Batalla ceza sahası içine pasını verdi, Pinto topla buluştu ama savunma araya girerek topu kazandı.

19. dakika: Bursaspor'da Vederson sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

17. dakika: Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine doğru uzun oynadı, Stoch hareketlendi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

15. dakika: Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine arapasını verdi, Sow hareketlendi ama top kaleci Carson'da kaldı.

14. dakika: Fenerbahçe atağında Cristian ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.

11. dakika: Bursaspor atağında Hakan Aslantaş sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

10. dakika: Bursaspor atağında Serdar Aziz ceza sahası içinde ofsayt pozisyonunda kaldı.

9. dakika: Bursaspor atağında Vederson sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama top kaleci Volkan'da kaldı.

8. dakika: Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içinde kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.

7. dakika: Bursaspor atağında Basser sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

5. dakika: Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama kontrolü iyi olmayınca top auta çıktı.

3. dakika: Fenerbahçe'de Alex ceza sahası önünden serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

2. dakika: Fenerbahçe atağında Ziegler sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama top kaleci Carson'da kaldı.

1. dakika: Karşılaşma Bursaspor'dan Pinto'nun vuruşuyla başlıyor.

2

Haberin Devamı