Spor Alex'i bekleyen tehlike: 4-12 maç ceza

Alex'i bekleyen tehlike: 4-12 maç ceza

Paylaş
Alex'i bekleyen tehlike: 4-12 maç ceza

Alex, tribünde otururken de yaramazlık (!) yaptı. Kulüp tarafından Gaziantepspor karşılaşmasına akredite edilen Brezilyalı futbolcu, kulübe verilen cezadan dolayı (Erkek olması nedeniyle) sadece protokol tribününde oturması gerekiyordu. Ancak o, bunun yerine eşinin ve çocuğunun bulunduğu 1907 tribününe gitmeyi tercih etti

Disiplin Talimatı'nın 100. maddesine göre, seyircisiz oynama cezasının uygulanmasında müsabaka kadrosuna giremeyen en fazla 5 oyuncu, Protokol Tribünü'nde olması koşuluyla akredite olabiliyordu. Fakat Alex, bu tribün dışına çıkınca, bu kez 51. maddeye yakalandı. Buna göre madde, cezaların infaz rejimine uymayanlar veya bu nitelikteki ihlallere herhangi bir şekilde iştirak eden futbolculara dört ila on iki müsabakadan men cezasına hükmediyor. Sambacı'nın durumu temsilci raporlarında yer alırsa ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na gönderilirse büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacak.

Alex de Souza'nın durumu, Fenerbahçe'yi de etkileyebilecek. Sarı-lacivertliler de, "Usülsüz seyirci alma"dan dolayı para cezasına çarptırılabilecek.

MADDE 51 CEZAYA ve TEDBİRE UYULMAMASI

(1) Cezaların infaz rejimine ve idari tedbir kararlarına uymayanlar veya bu nitelikteki ihlallere herhangi bir şekilde iştirak eden

(a) Futbolculara dört ila on iki müsabakadan men cezası,

(b) Kulüp yöneticilerine altmış gün ila yüz seksen gün hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 50.000.-TL’den 100.000.-TL’ye kadar, 1. Lig kulübü

yöneticileri için 25.000.-TL’den 50.000.-TL’ye kadar, 2. Lig kulübü yöneticileri için 12.500.-TL’den 25.000.-TL’ye kadar, 3. Lig kulübü yöneticileri için 7.500.-TL’den

15.000.-TL’ye kadar para cezası,

(c) Diğer kişilere ise dört ila on iki müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya otuz günden doksan güne kadar hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig için 25.000.-TL’den 50.000.-TL’ye kadar, 1. Lig için 15.000.-TL’den 30.000.-TL’ye kadar, 2. Lig için 10.000.-TL’den 20.000.-TL’ye kadar, 3. Lig için 5.000.-TL’den 10.000.-TL’ye kadar para cezası verilir.

(2) Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri saklıdır.

MADDE 100 - SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASININ UYGULANMASI

(1) Seyircisiz oynanan müsabakalarda, kadın izleyiciler, yanlarında anneleri olmak şartıyla on iki yaş ve altı çocuklar, yanlarında; kaldıkları kurumca görevlendirilmiş resmi refakatçileri olmak şartıyla, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde veya denetiminde olan sosyal amaçlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarında kalan, korunmaya muhtaç on iki yaş ve altı çocuklar haricindeki seyirciler stadyumlara alınamaz. Seyircisiz oynanan müsabakalarda stadyuma girme hakkına sahip olan bu kişilerden herhangi bir bedel ödemeleri talep edilemez.

(3) 1. Fıkra hükmü saklı kalmak üzere, Protokol Tribünü’ne, sadece TFF Yönetici ve yetkilileri ile Devlet protokolüne dahil kişiler, ev sahibi ve misafir kulüplerin en fazla 25’er kişi olmak kaydıyla eşgüdüm toplantısında TFF temsilcisine ibraz edilecekleri listelerde isimleri bulunan kişiler ve müsabaka kadrosuna giremeyen akredite ettirecekleri en fazla 5’er futbolcu, TFF den izin almış kişiler ile Türkiye Spor Yazarları Derneği’nce akredite edilmiş basın mensupları girebilirler. Stadyuma giriş yasağı, hak mahrumiyeti veya Futbol Disiplin Talimatı 28 müsabakadan men cezası alan veya idari tedbirli olan kişiler 25 kişilik listede yer alamazlar.

MADDE 50 - USULSÜZ SEYİRCİ ALMA

Stadyuma giren seyirci sayısı hakkında gerçeğe aykırı belge düzenleyen, beyanda bulunan, stadyuma seyirciyi biletsiz olarak veya bilet yerine herhangi bir belge ile sokan, bilet fiyatlarında rakip kulüp seyircisine aynı seyir kalitesindeki yerler için farklı fiyat uygulayan, stadyuma veya tribüne kapasitesi üzerinde seyirci alan veya benzeri fiillerle menfaat sağlayan kulüplere Süper Lig için 50.000.-TL’den 150.000.-TL’ye kadar, 1. Lig için 20.000.-TL’den 50.000.-TL’ye kadar, 2. Lig için 10.000.-TL’den 20.000.-TL’ye kadar, 3. Lig için 5.000.-TL’den 10.000.-TL’ye kadar para cezası verilir.

Haberin Devamı

MİLLİYET