Magazin Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman'a 100 bin liralık tazminat davası!

Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman'a 100 bin liralık tazminat davası!

Paylaş
Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman'a 100 bin liralık tazminat davası!

Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Aleyna Tilki’nin yorumladığı ve çalıntı olduğu iddia edilen ‘Dipsiz Kuyum’ isimli şarkının MESAM kararını paylaştı

Aleyna Tilki’ye ve aranjör Emrah karaduman’a, ‘Dipsiz Kuyum’ şarkısı için 100 bin liralık tazminat davası açıldığı öğrenildi. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, sanat camiasını karıştıran ‘Dipsiz Kuyum’ şarkısı ile ilgili, magazin gündemine yine bomba gibi düşecek yeni açıklamaları, bu sefer belgeleri ile paylaştı.

Haberin Devamı

MESAM kararlarını paylaşan Onur Akay, şarkının asıl bestecisinin geçen aylarda Ebru Gündeş’e 50 bin liralık tazminat davası açan Ahmet Çakır olduğunu iddia etti. Akay, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne dava dilekçesi veren Ahmet Çakır’ın, şimdi ise Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman’dan 100 bin liralık tazminat istediğini duyurdu. Akay, “Aleyna Tilki’nin yorumladığı ve bestesi Emrah Karaduman’a ait olan ‘Dipsiz Kuyum’ isimli şarkının çalıntı olduğunu iddiası hakkında, MESAM Teknik Bilim Kurulu kararını verdi.

Aleyna Tilki tarafından icra edilen ‘Dipsiz Kuyum’, Bergen tarafından icra edilen ‘Yıllar Affetmez’, Ümit Besen tarafından icra edilen ‘Senden Öğrendim’ ve Zeki Müren tarafından icra edilen ‘Şarkılara Sordum’ isimli eserler incelendi ve MESAM, “Eserlerin sadece nakarat bölümlerinin işleme farkı olmakla birlikte benzerlik taşıdığı tespit edilmiştir.” dedi.

Haberin Devamı

Ayrıca MESAM kararında, hak sahipliği iddiasında bulunanların yargı yoluna başvurması gerektiğini ifade etti.” dedi.

EBRU GÜNDEŞ’E DE BÜYÜK ŞOK!

Onur Akay, Ebru Gündeş’in ‘Annem İçin’ şarkısının da MESAM kararını açıkladı. Onur Akay, “Ayrıca ‘Ölmüş Bil’ isimli şarkının da MESAM kararı çıktı ve MESAM, “Eserin aranağme ve nakarat bölümlerinin işleme farkı olmakla birlikte aynı olduğu tespit edildi.” dedi.

MESAM, eserdeki pay oranın belirlenmesi için tarafların kendi aralarında anlaşması veya yargı yoluna başvurulması gerektiğini ifade etti. Ölmüş Bil isimli şarkı internette yok ve bestecisi Ahmet Çakır’ın yorumu ile benim arşivimde olan bu şarkıyı ilk kez sizlerle paylaşacağım ve 'Annem İçin' şarkısı ile benzerliğini de göreceksiniz.” dedi.

Ahmet Çakır’la röportaj da yapan Onur Akay, Çakır’ın 1985 yılında tasdik ettirdiği belgeyi de paylaştı. Akay, “Şarkı Ahmet Çakır’a aittir ve Çakır, şarkıyı 1984 yılında ve 1985 yılında iki kez noterden tasdik ettirmiştir. Bu tarihlerden önce belge çıkaracak besteci varsa, hodri meydan!” dedi.