Kayseri Ali Dağı Füniküler hattı proje çalışması sürüyor

Ali Dağı Füniküler hattı proje çalışması sürüyor

Paylaş
Ali Dağı Füniküler hattı proje çalışması sürüyor

Ali Dağı Füniküler hattı proje çalışması sürüyor

KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ’nin Talas ilçesinde Ali Dağı Füniküler hattı proje çalışmaları sürüyor. Geçen günlerde yapılan ön yeterlilik ihalesinden sonra bugün de firmalar tarafından hazırlanan teknik dosyalar teslim edildi.
Ali Dağı güzergahına yapılacak Füniküler hattı projesiyle ilgili proje çalışmaları devam ediyor. İhale komisyonu, ön yeterlilik alan 8 firmanın Ali Dağı Füniküler hattı projesine dair hazırladıkları teknik dosyaları kabul etti. Süreçle ilgili olarak açıklama yapan Talas Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Güngör, tarihi projenin adım adım ilerlediğine dikkat çekerek, “Geçtiğimiz ay ön yeterlilik ihalesini yapmıştık. Bugün de ön yeterlilik alan 8 firmadan teknik dosyalarını teslim aldık. Ardından da bu firmalarla birer saatlik teknik görüşmeler yapacağız. Teknik dosya bilgileri ve görüşmeler neticesinde de belediye olarak teknik şartnameyi oluşturup yapım ihalesine çıkacağız. Talas tarihinin bu en büyük projesini hayata geçirme konusunda kararlı bir duruş sergiliyoruz ve adım adım ilerliyoruz” dedi.
FÜNİKÜLER HATTI
Yaklaşık bin 300 metre uzunluğa sahip hatta bin 261 metre kotundan bin 766 metre kotuna kadar 505 metre yükseklik çıkılacak. Ortalama yüzde 46 eğimle çıkacak hat üzerinde alt istasyon, üst istasyon ve 360 derece yürüyüş yolu ara istasyonu olmak üzere 3 istasyon bulunacak. 60 kişi taşıma kapasitesine sahip kabinler ile saatte bin 200 yolcu taşınabilecek. Hat üzerinde 20 ve 120 metre uzunluğunda iki de köprü yapılacak. İstasyonlarda yeme içme ve dinlenme amaçlı sosyal tesisler ile çeşitli spor ve eğlence aktiviteleri de yer alacak.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı