Gündem Ali İsmail Korkmaz'ın doğum gününde annesi Emel Korkmaz'dan duygusal mesaj

Ali İsmail Korkmaz'ın doğum gününde annesi Emel Korkmaz'dan duygusal mesaj

Paylaş
Ali İsmail Korkmaz'ın doğum gününde annesi Emel Korkmaz'dan duygusal mesaj

Eskişehir'deki Gezi Parkı protestolarında polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından darp edilen ve yaşam savaşını 38 gün sonra henüz 19 yaşındayken kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın bugün doğum günü...

Ali İsmail Korkmaz, Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla katıldığı yürüyüşe müdahale eden polis ve karşıt görüşlü gruplar tarafından darp edilmişti. 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın bugün doğum günü.


Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Ali İsmail’in doğum gününü kutladı ve bir video paylaştı.





ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN ANNESİNDEN DUYGULANDIRAN PAYLAŞIM


Emel Korkmaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Oğlum iyi ki doğdun, İyi ki seni doğurmuşum... İyi ki benim evladımsın, Seni çok özledim... Doğum günün kutlu olsun..."

Ünlü isimler de Ali İsmail Korkmaz'ın doğum günü nedeniyle video paylaştı.


İşte Ali İsmail Korkmaz'ın doğum günü için paylaşılan o video:



ALİ İSMAİL KORKMAZ DAVASI...

Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne ilişkin Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ‘son tekmeci’ polis memuru Mevlüt Saldoğan’a, ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan 13 yıl hapis cezası verilmişti. Bu ceza daha sonra ‘iyi hal’ nedeniyle 10 yıl 10 aya düşürülmüştü.

Esnaf İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’e altışar yıl sekizer ay, polis memuru Yalçın Akbulut’aysa 10 yıl hapis cezası verilmişti.

Aile, cezanın ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ değil ‘kasten öldürme’ suçundan verilmesi, savcı ise cezanın indirilmesi talebiyle temyize gitmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi de yerel mahkemenin kararını usul yönünden bozup sanık polis memurlarının tahliye taleplerini reddetmişti.