Gündem Ali İsmail soruşturmasında son zanlı da tutuklandı

Ali İsmail soruşturmasında son zanlı da tutuklandı

Paylaş
Ali İsmail soruşturmasında son zanlı da tutuklandı

Eskişehir'deki Gezi Parkı eylemleri sırasında dövülerek ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüyle ilgili aranan 5'inci zanlı da yakalanarak tutuklandı

Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğradığı yerdeki fırının kamera görüntülerinin Jandarma Kriminal Birimi’nde açılmasının ardından saldırganlar arasında görüntüsü bulunan ve güvenlik güçlerince aranan Efraim F. dün Konya’nın Yunak İlçesi’nde jandarma tarafından yakalandı.

Gözaltına alınarak Eskişehir’e getirilen Efraim F., sorgusunda suçlamaları kabul etmedi.

Bir başka yerdeki pidecide çalıştığını söyleyen Efraim F., "Olay gecesi fırının yanındaki arkadaşlarımızı ziyarete gittim. Polisler kaçan bir kişiyi durdurmamız için bize seslendi. Bunun üzerine biz de bu kişiyi durdurduk. Ben bu kişiye dövmedim" dedi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Gönen tarafından sorgulanan Efraim F. tutuklama istemiyle sevk edildiği Nöbetçi 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi’ne konuldu.

Olayla ilgili olarak geçen 7 Ağustos tarihinde de polis memuru M.S., fırın sahibi İ.K.. ile fırın çalışanları R.K. ve M.V. de tutuklanmıştı. Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından 19 gün tutuklu kalan özel halk otobüsü şoförü S.K. ise serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı


Eskişehir’de 3 Haziran’da Gezi eylemleri sırasında sivil giyimli eli sopalı kişilerce dövülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, tedavi gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 38 gün sonra, 10 Temmuz’da hayatını kaybetmişti.

Saldırı anına ilişkin savcının istediği görüntüler “hasarlı” veya “kayıp” çıkmış, savcılık görüntüleri alan emniyet görevlileri hakkında soruşturma başlatmıştı.

Bilirkişi raporunda olay yerini gören ve savcılığa ulaştığında “hasarlı” olan tek kameradangörüntüler yer aldı ancak Korkmaz’ın öldürüldüğü ana ait olduğu düşünülen dakikalar görüntülerde yer almamıştı.

Ne var ki olayın ardından başlatılan soruşturma ve inceleme sonucu silindiği ortaya çıkan görüntülerin 'kurtarılması' sonucu kimlikleri belirlenen biri polis 4 zanlı yakalanmış ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Yapılan açıklamada da belirtilen ve kimliği belirlenmeye çalışılan 5'inci zanlının da yakalandığı ve dün çıkarıldığı adli merciler tarafından tutuklandığı öğrenildi.



Ali İsmail'in ağabeyi Gürkan Korkmaz, bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden kardeşinin ölümüne neden olduğu iddia edilen 5'inci kişinin yakalanarak tutuklandığını duyurdu.

Korkmaz, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı mesajında, ''Ali İsmail'in aranan beşinci faili yakalandı ve tutuklandı. Önceden tutuklanan biri polis 4 kişinin tutuklamaya itirazı reddedildi'' ifadelerine yer verdi.

Geçen hafta Korkmaz'ın failleri olarak gözaltına alındıktan sonra tutuklanan biri polis 4 kişi tutuklanma kararına itirazda bulunmuştu. İlgili mahkeme heyetinin tutuklu faillerin itirazlarını reddettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

posta.com.tr