Yaşam Ali Kaptan'ın gömleği de Feriha'nın bluzu da bu sitede!

Ali Kaptan'ın gömleği de Feriha'nın bluzu da bu sitede!

Paylaş
Ali Kaptan'ın gömleği de Feriha'nın bluzu da bu sitede!

Hepimiz deli gibi dizi izliyoruz. Hatta fanatiği olduğumuz diziler için arkadaşlar arasında tartışma bile yaşayabiliyoruz. Haftanın her gününe özel büyük zevkle seyrettiğimiz bir dizimiz var, o gün dışarı çıkmıyor, televizyon karşısında kalıyor, konuşmaları göz kırpmadan izliyoruz

Haber: Eylem Keskin
eylem.keskin@posta.com.tr

O da yetmiyor reklam arasında başka dizilere kayıyoruz. Uzun lafın kısası, biz artık dizi bağımlısıyız! ‘Fatmagül’ün davası ne oldu?’, ‘Hürrem Sultan’ın bu seferki oyunları neler?’, ‘Ali Kaptan yine mi kötülük peşinde?’ gibi soruların ardı arkası kesilmiyor. İş toplantısı arasında ‘Kuzey-Güney’deki Bade İşçil’in giydiği elbiseyi ya da saç rengini konuşabiliyoruz. Dizilerdeki karakterlerin kıyafetlerinden tutun da evdeki eşyalara kadar merak ediyor, nereden bulabileceğimizi birbirimize sorup duruyoruz. Sadece bunlar da değil üstelik, gittikleri kafeleri, nerede yemek yediklerini bile araştırıyoruz. Kimileri Fatmagül’ün elbisesinin peşine düşüyor, kimisi Hürrem Sultan’ın yüzüğünün. Kimisi de Haluk’un oturduğu kanepenin. Artık bütün bunları dert etmeye, nereden alındığını öğrenmek için mağaza mağaza dolaşmaya gerek yok. www.dizisponsorlari.com merakınızı bir tıkla gideriyor. Hangi dizi karakteri nereden giyinmiş, o meşhur sahnedeki koltuk nereden alınmış, Aylin’le Soner nerede yemek yemiş hepsini bilgilerinize sunuyor..

Duvardaki tablo bile merak konusu

Hepimizin dizi takipçisi olduğu su götürmez bir gerçek. Ama kimi televizyon izleyicisi dizilerdeki karakterler gibi yaşamaya çalışıyor. Kimileri var ki sadece olayları takip etmekle kalmıyor, oyuncuların kullandığı her şeye sahip olmak istiyor. ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’deki Aylin gelinliğini nereden almış, ‘Adını Feriha Koydum’da Feriha’nın bluzu hangi tasarımcının, ‘Kurtlar Vadisi’ndeki Polat Alemdar’ın gömleği nereden en çok merak edilen konular arasında. Duvarda asılı tablodan masadaki bibloya, en sevdiği karakterin oturduğu koltuktan hangi yemeği yediğine kadar her şey merak ediliyor. Dizisponsorlari.com dizi fanatiklerinin imdadına yetişiyor.

Sevilen dizilerdeki karakterlerin kıyafetlerini, evlerindeki mobilyaları adeta ifşa ediyor. Dizilerle ilgili bir sorunuz mu var, neyi merak ediyorsanız girin dizisponsorlari.com’a öğrenin. Aslında bir reklamcı olan sitenin kurucusu Arzu Şengül fikrin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlatıyor: “Mobilyadekorasyon isimli bir sitede çalışıyordum. Televizyon yapımlarına mobilya veren firmaların reytinglerini kontrol ederken sürekli ‘Dudaktan Kalbe’ dizisindeki Lamia’nın yatak odasının tıklandığını fark ettim ve siteyi kurmaya karar verdim. Dizisponsorlari.com dizilere yapılan sponsorluklarla alakalı olduğu için bunu anlatacak en iyi ismin dizi ve sponsorlukları birleştirmek olduğunu düşündüm. Ve dizisponsorlari.com sitesini hayata geçirdim. Sitede dört kişi var, bütün dizileri izliyor, merak edilen detayları tespit edip yapımların kostüm ve set sorumlularına bildiriyor, cevapları öğrenince de sitede paylaşıyor.” Sitedeki her dizi sayfasının altında bir forum alanı olduğunu ve siteyi ziyaret edenlerin sormak istediklerini oraya yazdığını söyleyen Arzu Şengül “Sorular doğrultusunda liste yapıp yapım şirketlerine mail atıyoruz. Bazen bununla ilgili şikayet ediyorlar. Ama ne yapıp edip öğreniyor ve sitemizde yayınlıyoruz” diyor.

‘Çocuklar Duymasın’daki Meltem’in kıyafetleri ilgi görüyor


Sitenin yıllık ziyaretçi sayısı 450 binlere ulaşmış. Günlük ortalama 1600 kişi ziyaret ediyor ve 30-40 arası soru soruluyor. En çok ‘Çocuklar Duymasın’la ilgili soru geliyor. Onu ‘Adını Feriha Koydum’, ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’, ‘Muhteşem Yüzyıl’, ‘Umutsuz Ev Kadınları’ takip ediyor. Kadınların erkeklerden daha çok soru sorduklarını söyleyen Arzu Hanım “Erkek izleyiciler de merak ettikleri soruları soruyor. Bir keresinde ‘Adını Feriha Koydum’ dizisindeki Emir’in (Çağatay Ulusoy) evindeki parkeler, ‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde evin girişindeki duvarın boyasının karışım rengi ve karakterlerin saç rengi, ruj numaraları bile soruldu.

İlginç ama soruldu” diyor. ‘Çocuklar Duymasın’da Pınar Altuğ’un canlandırdığı Meltem karakterinin giydiği kıyafetlerin hangi marka olduğuna dair de çok fazla soru geliyormuş. ‘Adını Feriha Koydum’da Hazal Kaya’nın oynadığı Feriha karakterinin kıyafetleri de en çok merak edilenler arasında. ‘Fatmagül’ün Suçu Ne?’ dizisinde Beren Saat’in giydiği çiçekli elbisenin kadınların çok dikkatini çektiğini söyleyen Arzu Hanım “Muhteşem Yüzyıl’da ise Hürrem’in taçları ve Sultan Süleyman’ın odasındaki Osmanlı tuğrası tablosunun hangi markaya ait olduğu merak ediliyor.

Hatta bitmesine rağmen ‘Aşkı-ı Memnu’ ve ‘Küçük Sırlar’ dizilerindeki kıyafetler hakkında da çok soru geliyor. Kimileri de oyuncuların rol için gittiği kafeleri, yediği yemekleri, içtikleri içecekleri merak ediyor. Bazen dizide gördüğü bölgeyi ve oradaki oteli sorup bilgi isteyebiliyor. Dizilerin dışında haber programları ve yarışma programları ile ilgili de sorular geliyor. Hülya Avşar’ın tasarım kıyafetleri en çok sorulan sorular arasında. Ayrıca kim gelinlik giyerse hemen markası veya tasarımcı hakkında bilgi isteniyor” diyor.

( 08.01.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı