Spor Ali Koç kimdir? Eşi Nevbahar Demirağ kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Ali Koç kimdir? Eşi Nevbahar Demirağ kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Paylaş
Ali Koç kimdir? Eşi Nevbahar Demirağ kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

Fenerbahçe'de bugün tarihi bir seçim yaşanıyor. 21 bin 500 üye bün Fenerbahçe seçiminde oy kullandı. Resmi sonuçlara göre Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç oldu. Bu gelişmeler sonrası Ali Koç hakkındaki bilgiler merak edilmeye başlandı.

Fenerbahçe Kulübü bugün 37. başkanını seçmek için seçime gitti. 21 bin 500 üye oy kullandı ve oy verme işlemi tamamlandı. Sandıklar açılıp oy sayımı tamamlandığında Aziz Yıldırım 4 bin 644, Ali Koç ise 16 bin 092 oy aldı. Ali Koç Fenerbahçe'nin yeni başkanı oldu. Bu gelişmeyle birlikte futbolseverler Ali Koç hakkındaki bilgilere ulaşmak istedi.

Haberin Devamı

ALİ KOÇ KİMDİR?

1967 yılında dünyaya gelen Ali Koç, Yükseköğrenimini Rice Üniversitesi (ABD) İşletme Fakültesi’nin ardından Harvard Üniversitesi (ABD) yüksek lisans programıyla sürdürmüştür.

İş hayatına 1990’da American Express Bank’ta Yönetici Yetiştirme Programı ile başlamış, 1992-1994 yılları arasında Morgan Stanley Yatırım Bankası’nda Analist olarak çalışmıştır. 1997 yılında Koç Holding Stratejik Planlama Grubu bünyesinde Yeni İş Geliştirme Koordinatörü olarak göreve başlamış, 2010 yılına kadar Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı, Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı gibi üst düzey görevlerde bulunmuştur. 30 Ocak 2008’den bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Y. Koç, Şubat 2016’dan bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevini sürdürmektedir. 1997 yılından bu yana Ford Otosan Yönetim Kurulu’nda görev yapmakta olan Ali Y. Koç, 10 Aralık 2012 tarihinde Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur. Ali Y. Koç, aynı zamanda Ark İnşaat, Bilkom, Digital Panorama, Koç Bilgi ve Savunma Teknolojileri, Koç Finansal Hizmetler, Koç Sistem, Koçtaş, Otokar, Otokoç, Setur ve Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı görevlerini üstlenmiştir. Bu görevlerine ek olarak, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak için, URAK - Ulusal Rekabet Araştırmaları Derneği’nde Başkan, Endeavor Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi, DEİK’de Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜSİAD’da Yönetim Kurulu Başka Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Harvard Üniversitesi, Bank of America ve CFR’da Global Danışma Kurulu Üyesidir.

Haberin Devamı

EŞİ NEVBAHAR DEMİRAĞ KİMDİR?

Ali Koç'un 2005 yılında hayatını birleştirdiği Nevbahar Demirağ’ın annesi 1970 yılının Türkiye Güzellik Kraliçesi Afet Tuğbay, babası AND Film’in patronu Turgut Demirağ.

Nevbahar Demirağ ilkokuldan üniversiteye kadar, tüm eğitimini Amerika’da yaptı. Üniversiteyi bitirdikten sonra da Türkiye’ye dönmeyip, Los Angeles’ta yaşamına devam etti.

Nevbahar Koç, sanatın her türüyle yakından ilgilenen bir isim. Özellikle önemli resim sergilerini kaçırmıyor. Spora büyük ilgisi olan Nevbahar Demirağ Koç, tenis oynamayı, yüzmeyi ve uzun yürüyüşler yapmayı çok seviyor.

Haberin Devamı