Malatya Ali Ravcı: 3'te 3 yaptık, puansal olarak harika durumdayız

Ali Ravcı: 3'te 3 yaptık, puansal olarak harika durumdayız

Paylaş
Ali Ravcı: 3'te 3 yaptık, puansal olarak harika durumdayız

Ali Ravcı: 3'te 3 yaptık, puansal olarak harika durumdayız

Taha AYHAN / MALATYA (DHA) - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor, ligin 33'üncü haftasında deplasmanda konuk olacağı Antalyaspor maçının hazırlıklarına başladı. Yeni Malatyaspor Sportif Direktörü Ali Ravcı, ligde 3'te 3 yaptıklarını anımsatarak, puansal olarak harika bir durumda olduklarını söyledi.
Süper Lig'de geride kalan 31 haftada topladığı 47 puanla 5'inci sırada yer alan Evkur Yeni Malatyaspor'da Antalyaspor maçının hazırlıklarına başladı. Sportif direktör Ali Ravcı tarafından idman sahası ortasında yapılan toplantı sonrasında futbolcular hafif tempolu koşunun ardından ısınma hareketleri ve pas çalışması yaptı. Sarı kart cezası bulunan Issam Chebake'nin katılmadığı antrenmanın basına kapalı olarak yapılan bölümünde ise Antalyaspor maçının taktik çalışması gerçekleştirildi. İdman başlamadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan sarı kırmızılı takımın sportif direktörü Ali Ravcı, ligde geride kalan 3 haftalık süre içerisinde futbolcuların inanılmaz bir reaksiyon gösterdiklerini dile getiren Ravcı, şunları söyledi: "Sahadaki mücadeleleri, saha içerisinde vazgeçmeyen bir ruh içerisinde olmaları ki, kendilerine sürekli söylediğimiz gibi 'vazgeçmeyen bir takımı ve de bir kişiyi asla ve asla hiç kimse yenemez.' Biz de saha içerisinde kazanmak için istekli ve özellikle de coşkulu oynadığımız zaman ki buna içeride oynadığımız maçlarda bizimle beraber olup, bizi destekleyen taraftarımızın da coşkusu dahil olunca çok daha güzel bir maç ortaya çıktı. Keyifli bir maçtı. İkinci yarı özellikle rakibin çok fazla üzerimize geleceğini ve risk alacağını biliyorduk. Zaten Bifouma, Kamara ve Adem gibi hızlı hücum oyuncularımız var. Onları iyi değerlendirdik. Değerlendirdiğimiz pozisyonlarla değerlendiremediklerimiz de vardı. Keza rakibin de o şekilde. Netice olarak hem seyir zevki açısından taraftarlar iyi bir maç izlediler, hem de oyuncularımız oynadıkları oyundan zevk aldılar. Güzel bir maç oldu."
Ravcı, haftayı 3 puanla tamamladıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, bu hafta Antalyaspor ile oynadıktan sonra evlerinde Bursaspor ile oynayacakları karşılaşmayla ligi tamamlayacaklarını kaydetti. Antalyaspor ve Bursaspor maçlarını da iyi geçirmek istediklerini belirten Ravcı, çalışmalarına da başladıklarını ifade etti. Ravcı, bir gazetecinin 'Futbolcuların kendilerini bu kadar rahat hissetmelerinin arkasında ne var' sorusuna, "Hepsi üst düzey profesyonel futbolcular. Bizim aslında onlara çok fazla da özellikle ligin sonlarına doğru yaklaştığımızda taktiksel ya da fiziki anlamda verebileceğimiz herhangi bir şey yok. Zaten verilmez de. Benim sadece onlara başından beri söylediğim; sadece 'futbolun temel prensiplerine göre oynadıkları bölgede yapılması gereken işlerinizi yapın, ekstra bir gücünüz kalmışsa onu da arkadaşlarınızla paylaşın.' Artı ben onların hata yapmalarına asla kızmıyorum. Tabii ki hata yapacaklar. Futbol hatalar oyunu, zaten yapıyorlar da. Biraz işin açıkçası oyun içerisinde mental olarak rahatlamaları için onları serbest bırakıyorum. Oyundan zevk almalarını istiyorum. Bu demek değildir ki düzensiz bir oyun akışı sunuyoruz kendilerine. Elbette ki rakibin zayıf ve güçlü yönlerini maçtan önce analizini yapıp, kendilerine anlatıyoruz. Bizim özellikle ne yapacağımız daha önemli olduğunuz onlara aktarmaya çalışıyoruz. Rakiplerin çok fazlada bu saatten sonra herhangi bir saha içerisinde ne yapıp yapmayacaklarıyla ilgili değil de bizim saha içerisinde ne yapacağımızla ilgili daha çok kendileriyle bir paylaşımda bulundum. Onlarda zaten sahada gerekeni yaptılar. İyi oynuyorlar, mücadele ediyorlar. Her şeyden önemlisi istiyorlar, bu da bizi dolayısıyla mutlu ediyor" şeklinde yanıt verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
- İdmandan görüntüler
- Ali Ravcı'nın açıklaması
- Genel ve detay görüntüler

(FOTOĞRAFLI)

Haberin Devamı