Aliağa Aliağa Belediyesi'nden Helvacı'ya tarihi meydan projesi

Aliağa Belediyesi'nden Helvacı'ya tarihi meydan projesi

Paylaş
Aliağa Belediyesi'nden Helvacı'ya tarihi meydan projesi

Aliağa Belediyesi'nden Helvacı'ya tarihi meydan projesi

İZMİR'in Aliağa ilçesinin tarihi kervan yollarının üzerinde bulunan mahallesi Helvacı'da kent meydanını tarihi ve kültürel mirasa atıfla yeniden düzenlenmesi için Belediye tarafından proje hazırlandı. Tarihi Helvacı Kent Meydanı projesinin yapım ihalesinin 21 Nisan'da yapılacağı bildirildi.

Aliağa Belediyesi, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen Helvacı Köyü'ndeki Fatih Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi ve Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi'ni de kapsayan meydan projesi için harekete geçti. Toplam 3 bin 550 metrekare alana yapılacak Tarihi Helvacı Kent Meydanı Projesi ile 580 metrekarelik yeni yeşil alan kazandırılacak. Çeşitli bitki türleri ve ağaçlarla zenginleştirilecek alanda 27 araçlık otopark da bulunacak. Aynı zamanda resmi tören alanı olarak da kullanılacak olan meydandaki Atatürk anıtı da meydana daha hakim bir noktada görkemli bir şekilde yerini alacak. Anadolu kültüründen izler taşıyacak meydana Osmanlı ve Selçuklu motifleriyle bezenmiş mimariye sahip 10 metrelik 3 çeşmeli bir saat kulesi de yapılacak. Mahalle sakinleri, meydan tamamlandığında, tarihi ve kültürel atmosferi, göz kamaştıran peyzajının yanı sıra modern oturma ve dinlenme alanlarına sahip, keyifle vakit geçirebilecek bir alana kavuşacak. Helvacı'nın tarihine tanıklık eden, anıları yaşatan ve meydan ile bütünleşen eski muhtarlık ve belediye binasının bir süredir devam eden restorasyonun da tamamlanmasıyla mahalleye nefes aldıracak yeni bir yaşam alanı ortaya çıkacağı belirtildi. Tarihi Helvacı Kent Meydanı projesinin yapım ihalesinin 21 Nisan'da yapılacağı bildirildi.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Meydanların kentlere nefes aldıran, insanları birleştiren, gelenek görenekleri, milli, manevi değerleri yaşatan önemli ortak alanlar olduğunu belirtip, "Helvacı mahallemiz yüzlerce yıllık geçmişiyle, tarihi kervan yolları üzerinde olmasıyla çok önemli bir mahallemiz. Helvacı'nın yüzyıldır kültürünü yaşattığı, ortak kullanım alanı olan meydanımızı geçmişin tarihi ve kültürel birikiminden esinlenip düzenleyerek mahallemize kazandırıyoruz. Meydan projemiz Helvacı'ya, Aliağa'ya hayırlı olsun" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı