Ekonomi Alibaba'ya 1 günde 18 milyar dolar aktı

Alibaba'ya 1 günde 18 milyar dolar aktı

Paylaş
Alibaba'ya 1 günde 18 milyar dolar aktı

Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden biri olan Çin menşeli Alibaba, yine dünyanın en büyük sanal alışveriş etkinliği olarak kabul edilen '11 Kasım Bekârlar Günü'nde tam 18 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi

Çin'in resmi yayın organlarından Global Times'ın haberine göre Çinli Alibaba, ülkede Bekârlar Günü olarak kutlanan 11 Kasım'da, geçen yıl aynı günkü satışını bu yıl yüzde 32 oranında artırarak 120.7 milyar yuan (yaklaşık 18 milyar dolar) gelir elde etti.

Alibaba, geçen yılki toplam satışına göre ilk 15 saatte 91,2 milyar yuan ve ilk bir saatteki 36,2 milyar yuan satışıyla da yeni bir rekora imza atarken, bu yılki alışverişte çoğunluk olarak mobil cihazların kullanılması dikkati çekti.


UCUZLUKLARI DEĞERLENDİRMEK İÇİN BUGÜNÜ BEKLİYORLAR


Bekârlar Günü'nde sanal alıveriş sitelerinin, elektronikten mobilya, beyaz eşya ve giyime kadar yaptığı indirimlere yoğun ilgi gösteren Çinliler, büyük oranlarda yapılan ucuzlukları değerlendirmek amacıyla bugünü bekliyor.

Ülkede Alibaba çatısı altındaki online alışveriş portallarında "Çifte 11 çılgın alışveriş günü" adlı kampanyanın ilkinin gerçekleştirildiği 2009’da, 8 milyon dolarlık online alışveriş yapılmıştı.


ABD İLE KIYASIYA REKABET


ABD’de en çok alışverişin yapıldığı Şükran Günü’nden sonraki ilk pazartesi ile rekabet halinde olan Çin’deki Bekarlar Günü, günlük alışveriş miktarıyla dünyanın en büyük sanal alışveriş günlerinden biri olarak biliniyor.

Haberin Devamı