Beden Sağlığı Bu meyvenin girdiği evde kalp hastası olmuyor! Ormanda yetişen şifa deposu alıçın faydaları

Bu meyvenin girdiği evde kalp hastası olmuyor! Ormanda yetişen şifa deposu alıçın faydaları

Paylaş
Bu meyvenin girdiği evde kalp hastası olmuyor! Ormanda yetişen şifa deposu alıçın faydaları

Alıç meyvesi eski zamanlardan günümüze kadar gelen vücudumuz için oldukça faydalı bir meyve türüdür. Alın meyve ve yaprakları insan vücudu için şifa kaynağıdır. Alıç meyvesinin sarı ve kırmızı olmak üzere iki çeşit rengi bulunur. Görünüş olarak muşmula meyvesini andıran alıç genellikle ormanlık alanlarda bulunur. Sağlığımız açısından şifa deposu sayılan alıç nedir, alıçın faydaları nelerdir, alıç neye iyi gelir ve nasıl tüketilmelidir sorularını sizler için araştırıp bir araya getirdik

Alıç genellikle Eylül ayının sonlarına doğru çıkan bir meyve türüdür. Ekşimsi tadıyla bilinir. Mutfaklarda şifa deposu olarak içeceği ve sirkesi yapılan alıcın, sağlık açısından çeşitli faydaları bulunur. Ünü ve faydası yeni yeni duyulan alıç faydaları saymakla bitmeyen bir meyve türü. Ekşimsi tadıyla mutfaklarımızda farklı tariflerle de barındırmamız mümkündür. Yöresel adı yemişen olarak bilinen alıcın kokusu oldukça güzeldir. Genellikle ormanlık alanlarda veya yol kenarlarında yetişen alıcın faydaları hakkında bilgi sahibi olmak için haberimize bir göz atalım...

Haberin Devamı

ALIÇ NEDİR?

Gülgiller familyasından olan alıç diğer adıyla yemişen olarak bilinir. Meyveleri kırmızı, esmer kırmızı yada sarı olarak renkte olabiliyor. Görünüş olarak muşmulaya benzeyen alıç tat olarak tatlı mayhoş bir tada sahip. Eylül - Ekim aylarında oluşan meyvesini pazar tezgahlarında bulmanız mümkündür.

  • ALIÇ MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?
  • Mide bulantılarına ve kusmalara iyi gelir.
  • Hafıza güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Kalp kaslarını güçlendirir. Kalp ritim bozukluklarını düzenler.
  • Düzenli kullanımda kan dolaşımını sağlayan damarları genişleterek güçlendirir.
  • İdrar söktürücü özelliği vardır.
  • Sinir sisteminde yatıştırıcı etkisi vardır.
  • İçerdiği triterpen maddesinin yağ yakma özelliği vardır.
  • Bağışıklık sistemindeki serbest radikalleri temizleyerek hastalıklara karşı kalkan görevi görür.
  • Posa açısından zengin olan alış ishal gibi sorunların giderilmesinde yardımcı olur.

ALIÇ NASIL TÜKETİLMELİ?

Alıç meyvesinin kurusunu her zaman aktarlardan bulabilirsiniz. Taze olarak tüketmek istiyorsanız; semt pazarlarından ya da marketlerden eylül – ekim - kasım aylarından ulaşabilirsiniz. Ancak tüketirken çekirdeğini çıkarın ve yutmamaya dikkat edin.