Edirne Aliya İzzetbegoviç, ölüm yıl dönümünde Trakya Üniversitesi’nde anıldı

Aliya İzzetbegoviç, ölüm yıl dönümünde Trakya Üniversitesi’nde anıldı

Paylaş
Aliya İzzetbegoviç, ölüm yıl dönümünde Trakya Üniversitesi’nde anıldı

Aliya İzzetbegoviç, ölüm yıl dönümünde Trakya Üniversitesi’nde anıldı

EDİRNE,(DHA)-BOSNA Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı olan ve ‘Bilge Kral’ olarak hafızalara kazınan Aliya İzzetbegoviç, ölümünün 18’inci yılında, Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen fotoğraf sergisi ve konferans ile anıldı.

Trakya Üniversitesi’nde, Bosna Hersek’in toprak bütünlüğünün ve Boşnak halkının haklarının korunmasında önemli rol oynayan merhum Aliya İzzetbegoviç’i anmak amacıyla Balkan Araştırma Enstitüsü Fuayesi’nde, unutulmaz liderin çeşitli dönemlerine ait fotoğraflarından oluşan ‘Aliya İzzetbegoviç Fotoğraf Sergisi’ açıldı. Aliya İzzetbegoviç’in ölüm yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen program kapsamında ayrıca Balkan Araştırma Enstitüsü tarafından “Ölümünün 18. Yılında Fikri ve Siyasi Yönüyle Aliya İzzetbegoviç” konferansı düzenlendi.

Trakya Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan serginin açılışına Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İbrahim Kelağa Ahmet ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Doç. Dr. Nurten Çetin’in yanı sıra akademik ve idari personeller katıldı.

Haberin Devamı