Ekonomi Alkışlar Kartal'a

Alkışlar Kartal'a

Paylaş
Alkışlar Kartal'a

Kartal, çevreci çalışmalarıyla takdir topluyor. Bunlardan biri de atık yağların toplanması.

Kartal, çevreci çalışmalarıyla takdir topluyor. Bunlardan biri de atık yağların toplanması. Lavaboya dökülen 1 litre atık yağ 1 milyon litre suyu kirletiyor. Bitkisel yağlar, kanalları tıkayıp yer altı sularını ve denizleri kirletiyor, çöpe atılanlar ise çöp depolama alanlarında yangın çıkarıyor.

Kartal Belediyesi şimdiye kadar 726 bin 990 kilo atık yağın denizlere ulaşmasını engellemiş. Belediye 250 litre atık yağ biriktiren okullara bisiklet, 5 litre atık yağ biriktiren vatandaşlara 1 litre temiz yağ hediye ediyor. Diğer çevreci faaliyetlere gelince...

● 'Jiletler Kutuya' kampanyası ile kuaförlerden atık jiletler toplanıyor. Böylece hem geri dönüşüme katkı sağlanıyor hem de atık jiletler nedeniyle sokaktan kağıt toplayarak geçimini sağlayanlar ve sokak hayvanlarının yaralanması önleniyor. Bugüne kadar 450 kilo atık jilet toplanmış.

● Kartal'da bulunan 30 parkın aydınlatılması, şehir aydınlatma sisteminden tamamen bağımsız olarak güneş enerjisinden sağlanıyor.

● ‘Atık pet şişe toplama kumbaraları' ile plastik şişe ve ambalaj atıkları toplanıyor. İlçenin 146 noktasında ise atık cam kutuları var.

● Atık kâğıtların dönüşümü sayesinde 8 yılda 430 bin ağaç kurtarılmış.

Haberin Devamı