Gündem 'Alkollüydüm, pişmanım'

'Alkollüydüm, pişmanım'

Paylaş
'Alkollüydüm, pişmanım'

Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Basın İlan Kurumu eski genel kurul üyesi Bülent Şimşek'in davası başladı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı saatlerde Facebook üzerinden bazı paylaşımlarda bulunan Bülent Şimşek’in bu paylaşımlarda Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğini öne sürerek şikayetçi olmuştu. Bakırköy 20. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Bülent Şimşek ve avukatları hazır bulundu. Sorgusunda, darbe girişiminin yaşandığı gün eşi ile birlikte Boğaziçi Köprüsü’nü gören bir lokantada yemek yediğini belirten tutuklu sanık Şimşek, "Saatler ilerledikten sonra bir anda restoran içinde bir hareketlilik oldu. Ne olduğunu sorduğumuzda bize, Atatürkçü subayların darbe yaptığını söylediler. Bunun üzerine apar topar hesabı ödeyerek lokantadan çıktık. Alkollü olduğum için taksi ile gitmek istedim ancak taksi bulamayınca aracımı kullanmak zorunda kaldım" dedi.

'TROL OLARAK NİTELENEN KİŞİLERİN KIŞKIRTMALARINA MARUZ KALDIM'

Eve giderken belediye ve emniyet binalarının olduğu yerlerde silah sesleri duyduğunu kaydeden Şimşek, "Evde bir taraftan televizyon izlerken bir taraftan da internete girdim. Facebook hesabıma bakarken tanımadığım ve sonradan yaptığım araştırmada 'trol' olarak nitelendirildiklerini öğrendiğim birkaç kişinin kışkırtmalarına maruz kaldım. Bana ağır hakaretler ve sinkaflı küfürlerde bulundular. Ben de bu şahıslara birlik ve beraberlik çağrısında bulundum, kesinlikle küfür ve hakaret etmedim. Sadece devlet büyükleri hakkında beddua içeren yazılar yazdım. Bundan dolayı da çok pişmanım ve bunun mağduriyetini 2 aydır tutuklu olarak yaşıyorum. Olay anında alkollü olduğum için ve trol olarak nitelendirilen kişilerin kışkırtmasına maruz kaldığım için bu mesajları yazdım, pişmanım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Suçtan zarar görme ihtimaline karşılık davanın Cumhurbaşkanı'nın avukatına ihbar edilmesine karar veren mahkeme, Bülent Şimşek’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı saatlerde Facebook üzerinden bazı paylaşımlarda bulunan Bülent Şimşek’in bu paylaşımlarda Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğini öne sürerek şikayetçi olmuştu. Bu şikayet üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Bülent Şimşek hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan iddianame düzenlendi.

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Bülent Şimşek’in 15 Temmuz gecesi yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanına hakaret ettiği belirtilerek, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması isteniyor.

DHA