Magazin Alma mazlumun ahını

Alma mazlumun ahını

Paylaş
Alma mazlumun ahını

Alma mazlumun ahını

Atalarımız ne güzel söylemişler değil mi? 'Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste' diye. Bu atasözü şu günlerde en çok Mehmet Ali Erbil'e yakışıyor. Hayat felsefemdir aslında benim de; 'Ne yaparsan onu mutlaka yaşarsın er ya da geç' diye. Mehmet Ali Erbil'de aynen bunu yaşıyor.

Daha 1 ay önce medyada işini gerçekten iyi yapan sadece onuru ve gururu için yaşayan, onun bunun verdiği parayla, hediyelerle değil aldığı maaşıyla evini geçinderin Mustafa Deryahan'ı işinden attırmıştı. O dönem Mustafa Deryahan, Mehmet Ali Erbil'i kızı Sezin'den bile küçük 18 yaşındaki genç bir kızla görüntülemişti.

Mehmet Ali Erbil, fotoğrafını çeken Mustafa Deryahan'a ana avrat küfürler yağdırıp, onurunu kırmıştı. Mustafa o fotoğrafların yayınlanmamasına değil de kırılan onururun tamir edilmesi için sadece bir özür beklemişti. Çünkü edilen küfürlerin adresi kanserli annesiydi. Kendisi için değil annesi için o özrü beklemişti.

Beklenen olmadığı gibi birde haber medyada duyulunca magazin müdürü tarafından işinden atıldı. Mehmet Ali Erbil'in de istediği olmuştu. Bunun üzerinden 1 ay geçti. 2 gün önce Mehmet Ali Erbil, Star TV'de yayınlanan Çarkıfelek'te Erzincan'la bir telefon bağlantısı yaptı. Mehmet Ali Erbil, telefondaki konuğuna "Orada mum söndü mü yapıyorsunuz?” dedi.

İşte yaptığı bu gaf Alevileri ayağa kaldırdı. Ankara ve İzmir'de bir araya gelen Alevi dernekleri, Mehmet Ali Erbil'i protesto etti. Mehmet Ali Erbil'in programı yayından kaldırıldı. Bu olay bana yıllar önce aynı gafla tarihe karışan Güner Ümit'i hatırlattı. O da aynı gaftan dolayı yıllardır televizyonlardan uzak.

Kendi söylediğine göre 'SSK emekli maaşıyla geçiniyor.' Bu gaf Mehmet Ali Erbil'in daha önce yaptığı şovlardaki taşkınlıklarıyla programının yayından kaldırılma olaylarına benzemiyor. Bunlar hassas konular, bu kadar tecrübeli birinin daha dikkatli davranması gerektiğini gösteriyor.

Son iki gündür Mehmet Ali Erbil'in yaşadıklarına bakıyorum. Acaba diyorum; programı yayından kaldırıldıktan sonra işinden olan Mustafa Deryahan kadar üzülmüş müdür? Evet Mehmet Ali Erbil'in parası var. Mustafa'nın ise onuru ve gururu. Sadece Mustafa'nın mı ahı var üzerinde onu bilemem. Onunla çalışan hosteslerden biri geçenlerde işi bıraktı.
Neden acaba? Kulağıma gelen dedikoduları burada yazmıyorum. Ama hiç de hoş söylentiler olmadığını belirtmek istiyorum. Acaba diyorum, bu insanlarında ahını almış olabilir mi Mehmet Ali Erbil? Mali'nin çevresindeki şakşakçıların alkışlarına bir süre kulaklarını kapatıp kendini sorgulama zamanı geldi de geçiyor bile.

SUNA AKYILDIZ

Haberin Devamı