Spor Alman basını onu konuşuyor

Alman basını onu konuşuyor

Paylaş
Alman basını onu konuşuyor

Hannover Başkanı Martin Kind, teknik direktör Tayfun Korkut'a güveniyor. Bild gazetesine konuşan Kind, Korkut için "Net bir kariyer planı var. Beni her şeyden önce çok açık ve net bir kariyer planı olması ile etkiledi" dedi

Bundesliga'da kötü bir ilk yarı geçiren Hannover'de teknik direktör Mirko Slomka ile yolların ayrılmasının ardından sürpriz bir şekilde takımın başına getirilen Tayfun Korkut, Alman futbol dünyasından en çok konuşulan isimlerden biri haline geldi.

Henüz kariyerini başlangıcında olan eski milli oyuncu, Hannover'de ilk profesyonel takım çalıştırma deneyimini yaşayacak.

Bundesliga tarihinde, Hamburg'u çalıştıran Özcan Arkoç'tan sonra ikinci Türk teknik direktör olarak görev yapacak Tayfun Korkut'u takımın başına getiren Hannover Başkanı Martin Kind, Bild gazetesine bu kararın nedenlerini açıkladı.

Korkut'u kulübün uzun vadeli planları doğrutulsunda tercih ettiklerini ifade eden Kind, "Tayfun Korkut ne bir geçici çözüm ne de maliyet düşürmek adına yapılmış bir seçim. Kendisi bizim kesinlikle isteyerek anlaştığımız bir teknik direktör. Biz çok yüksek perspektifi olan bir teknik adam ile anlaşmak istedik. Korkut, şu anda Bundesliga'da görev yapan genç teknik adamlar Weinzerl ve Gisdol ile birlikte eğitim aldı. Beni her şeyden önce çok açık ve net bir kariyer planı olması ile etkiledi. Kesinlikle ne yapmak istediğini bilen biri" dedi.

Hedeflerinin Avrupa kupalarına katılmak olduğunu dile getiren Kind, "Yeni teknik direktörümüzün bizi çabuk şekilde başarı yoluna sokmasını umut ediyoruz. Ama sezonu onuncu sırada bitirirsek de bunu memnuniyetle karşılarız" sözleriyle Tayfun Korkut'un yönetimde kredisi olduğunu vurgu yaptı.

Haberin Devamı