Gündem Alman büyükelçi bakanlığa çağrıldı

Alman büyükelçi bakanlığa çağrıldı

Paylaş
Alman büyükelçi bakanlığa çağrıldı

Almanya'nın Köln kentinde bugün düzenlenen ve PKK propagandasına dönüşen 'Kürt Kültür Festivali' ile ilgili Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada "Almanya'nın Köln şehrinde bugün (16 Eylül) PKK terör örgütünün Almanya'daki uzantıları tarafından bir etkinlik düzenlenmesine ve burada terör propagandası yapılmasına izin verilmiş olmasını kınıyoruz" denildi

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Almanya'nın Köln şehrinde bugün (16 Eylül) PKK terör örgütünün Almanya'daki uzantıları tarafından bir etkinlik düzenlenmesine ve burada terör propagandası yapılmasına izin verilmiş olmasını kınıyoruz. Tepkimiz, Bakanlığa çağrılan Almanya'nın Ankara Büyükelçisi nezdinde kuvvetli şekilde ifade edilmiştir. Festival adı altında düzenlenen sözkonusu propaganda faaliyeti sırasında, Almanya'daki mevzuata göre yasak olmasına rağmen, PKK terör örgütünün sembollerinin kullanılmasına, elebaşı Öcalan'ın posterlerinin açılmasına ve PKK'nın halihazırdaki elebaşılarından birinin de terörü öven mesajının okunmasına gözyumulmuştur. Köln'deki faaliyetin Alman yetkililerin bu tür düzenlemelere izin vermeyecekleri yönündeki açıklamalarından sonraki ikinci faaliyet olması da dikkat çekicidir. Almanya'nın terörle mücadelede izlediği bu çifte standartlı tutum, terörizmle küresel mücadele adına kaygı vericidir. Almanya'yı terörün her türüne karşı ilkeli bir duruşa davet ediyoruz."

ALMANYA'DAKİ TERÖR ÖRGÜTÜ GÖSTERİSİ


Almanya’da terör örgütü PKK yandaşları, sözde 'uluslararası Kürt festivali' adı altında gösteri düzenlendi. Köln kentinin Deutzer Werft Meydanı’nda yaklaşık 3 bin terör örgütü yandaşının gösterisini Türk basın mensuplarının takip etmesine izin verilmedi.

Etkinlikte terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterleri ile Alman yetkililerin daha önce yasaklandığını açıkladıkları terör örgütü paçavraları açıldı. Terör etkinliğinde ayrıca kiralanan bir uçağın kuyruğuna asılan "Özgür Öcalan" pankartı kent semalarında uçuruldu.

Alman polisinin gözü önünde açılan poster ve paçavraların yanı sıra sık sık terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı. Söz konusu festivale geçen yıl Köln makamları "güvenlik endişesi" nedeniyle izin vermemişti.