Gündem Alman Patriot ve askerleri 1 yıl daha Türkiye'de

Alman Patriot ve askerleri 1 yıl daha Türkiye'de

Paylaş
Alman Patriot ve askerleri 1 yıl daha Türkiye'de

Türkiye'nin NATO'dan talebi üzerine Kahramanmaraş'a konuşlandırılan Alman Patriotlar ve askerî personelin görev süresi bir yıl daha uzatıldı

Almanya Bakanlar Kurulu çarşamba günkü oturumunda, Türkiye'deki iki Patriot füze savunma sistemi ve sistemde görevli yaklaşık 300 Alman askerinin görev süresini bir yıl daha uzattı. Alman Patriotları ve askerleri, 2013 Ocak ayından bu yana Kahramanmaraş'ta bulunuyor.

Türkiye'nin Suriye'den gelebilecek tehditlere karşı NATO'dan talebi üzerine Almanya, ABD ve Hollanda'dan Patriotlar sınır bölgesine yerleştirilmişti. Türkiye kasım ayında NATO'ya başvurarak Patriot füze savunma sistemlerinin görev süresinin bir yıl daha uzatılmasını istemiş ve NATO'dan onay gelmişti.

Alman hükümeti sözcüsü Steffen Seibert Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Alman Patriotlarının savunma amaçlı olarak Türkiye'de bulunduğunu bir kez daha vurguladı. Türkiye sınırındaki gerginliğin aynı şekilde sürdüğünü belirten Seibert, „Türkiye'nin Suriye topraklarından olası füze saldırısı riskine karşı destek ihtiyacı devam etmektedir“ diye konuştu.

Sol Parti ise Alman askerlerinin Türkiye'den çekilmesini talep etti. Sol Partili Türk kökenli milletvekili Sevim Dağdelen, “Otoriter bir rejimin korunması, Alman ordusunun görevleri arasında değildir, olamaz” diye konuştu.

Deutsche Welle Türkçe