Futbol Almanların kini bitmiyor! İlkay Gündoğan'a ırkçı tepki...
Paylaş
Almanların kini bitmiyor! İlkay Gündoğan'a ırkçı tepki...

UEFA Uluslar Ligi A Grubu'nda Almanya ile Fransa golsüz berabere kalırken maça İlkay Gündoğan'a gösterilen tepkiler damgasını vurdu. Türk asıllı futbolcu, Leon Goretzka'nın yerine oyuna girerken tribünlerin tepkisiyle karşılaştı.

Geçtiğimiz mayıs ayında Mesut Özil, İlkay Gündoğan ve Cenk Tosun'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafın yankıları hâlâ sürüyor.

Haberin Devamı

Almanları adeta çılgına çeviren o fotoğraftan sonra Mesut Özil Alman Milli Takımı'nı bırakmak zorunda kalırken İlkay Gündoğan ise yoluna devam etmişti.

ŞİMDİ DE HEDEFTE İLKAY VAR

Almanları adeta çılgına çeviren o fotoğraftan sonra Mesut Özil Alman Milli Takımı'nı bırakmak zorunda kalırken İlkay Gündoğan ise yoluna devam etmişti. Golsüz eşitlikle sonuçlanan mücadelede beklenen an, dakikalar 66'yı gösterirken geldi. Bu dakikada Leon Goretzka'nın yerine oyuna dahil olan İlkay, tribünlerin bir bölümünün yoğun ıslık ve yuhalamalarına maruz kaldı.

İlkay'a gösterilen bu tepki dış basında da büyük bir tepkiyle karşılanırken 27 yaşındaki futbolcu mücadelenin ardından konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Manchester City'de forma giyen yıldız isim, tribünlerden gelen tepkiler hakkında şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Bugün evime gülerek gidebileceğim. Alkışların daha çok olmasından ötürü memnunum. Ben de bunlara cevap verdim ve tamamı ile oyunuma odaklandım."

Fanatik