Gündem Almanya, Ankara ve İstanbul temsilciliklerini 1 günlüğüne kapattı

Almanya, Ankara ve İstanbul temsilciliklerini 1 günlüğüne kapattı

Paylaş
Almanya, Ankara ve İstanbul temsilciliklerini 1 günlüğüne kapattı

İstanbul'da bulunan Özel Alman Lisesi güvenlik gerekçesiyle bugün eğitime ara verildi. Öte yandan Almanya'nın İstanbul'daki konsolosluğunun bir gün kapatılmasının ardından Almanya'nın Ankara'daki büyükelçiliği de bir günlüğüne kapatıldı

Okul yönetimi de durumu doğrulayarak 'sadece bugün güvenlik nedeniyle okulun kapalı olduğunu' belirtti.

Haberin Devamı

Taksim'de bulunan Özel Alman Lisesi, güvenlik gerekçesiyle eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Alman Lisesi'nden velilere gönderilen mesajda, "Sayın velimiz / değerli öğrencimiz, güvenlik gerekçeleriyle bugün (17/03/2016) okulumuz kapalı olacaktır" denildi.

Alman Konsolosluğu'nun da bugün kapalı olduğu konuşuluyor. Alman Lisesi yöneticileri de okulu kapalı olduğunu doğruladı.

ALMANYA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ DE KAPATILDI

Öte yandan Almanya'nın İstanbul'daki konsolosluğunun bir gün kapatılmasının ardından Almanya'nın Ankara'daki büyükelçiliği de bir günlüğüne kapatıldı. Açıklamayı Alman Dışişleri Bakanlığı yaptı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer42769","42769","201603","42769-436282.jpg","1", "0","Alman Konsolosluğu ve Alman Lisesi kapatıldı");

"ACİLEN EVLERİNİZE DÖNÜN" ÇAĞRISI YAPMIŞLARDI

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nce yayınlanan duyuruda, Ankara'da bulunan Alman vatandaşları olası saldırılara karşı uyarılmıştı. Alman okul ve kreşlerinin kapatıldığı açıklanan duyuruda, 'Acilen evlerinize dönüp gelişmeleri buradan takip ediniz' denilmişti.