Dünya Almanya, İtalya ve Fransa'dan flaş aşı kararı: Kullanımını durdurdu

Almanya, İtalya ve Fransa'dan flaş aşı kararı: Kullanımını durdurdu

Paylaş
Almanya, İtalya ve Fransa'dan flaş aşı kararı: Kullanımını durdurdu

Almanya, İtalya ve Fransa, Oxford Üniversitesi ile ilaç firması AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs aşısının kullanımını geçici olarak durdurdu.

Almanya Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülkede aşı konusunda yetkisi bulunan Paul-Ehrlich Enstitüsü'nün bu yöndeki tavsiyesi üzerine durdurma kararının alındığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, aşının kanda pıhtılaşma riski bulunduğu gerekçesiyle geçici olarak yapılmayacağını ve Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) yeni bulguların aşının onaylanmasını etkileyip etkilemeyeceğine ve nasıl etkileyeceğine karar vereceği vurgulandı.

İtalya da AstraZeneca firmasının geliştirdiği Kovid-19 aşısının kullanımını geçici olarak durdurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da aşının kullanımını yarın öğlene kadar askıya aldıklarını açıkladı.

11 ülke kullanımı askıya aldı

Daha önce Hollanda, İrlanda, Norveç, Danimarka, İzlanda, Romanya, İtalya ve Bulgaristan bu aşının kullanımını geçici olarak durdurmuştu.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, bazı ülkelerin, Oxford-AstraZeneca aşısının kullanımını askıya aldığının farkında olduklarını, bu aşıya ilişkin incelemelerinin sürdüğünü kaydetmişti.

Haberin Devamı

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris de "AstraZeneca, kullanılan diğer aşılar gibi mükemmel bir aşıdır. Kullanılmaması için hiçbir neden yok. Ölümlerle ilgili verileri inceledik. Bugüne kadar aşılamadan kaynaklandığı kanıtlanmış bir ölüm olmadı." ifadesini kullanmıştı.

AA