Gündem Almanya ve Türkiye'de maden ölümleri tablosu

Almanya ve Türkiye'de maden ölümleri tablosu

Paylaş
Almanya ve Türkiye'de maden ölümleri tablosu

Almanya dünyanın en büyük kömür rezervine sahip, Türkiye ise 28'inci sırada... İki ülkede meydana gelen kazalar ve ölüm sayılarını listeledik

Dünyada 132 ülke arasında toplam kömür üretim değeri itibarıyla 28‘inci sırada yer alan Türkiye, maden çeşitliliği açısından 10‘uncu sırada bulunuyor. Almanya'nın ise en önemli doğal kaynağı kömür... Almanya dünyanın en büyük kömür üreticisi. Ülkede 2.5 milyar ton taş kömürü ve 40.5 milyar ton linyit rezervi bulunuyor.

ORADA TAMAMEN DEVLETİN KONTROLÜNDE

Haberin Devamı

Almanya'da bile 'maden' gibi hassas bir konu tamamı ile devlet kontrolündeyken Türkiye madenleri 2004 yılından itibaren taşeronlara açılıyor ve ölümler 3 kata kadar artıyor. Sonrasında ise işçi ölümleri artıyor.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MADEN FELAKETİ KOZLU'DA: 263 CENAZE

3 Mart 1992 tarihinde Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki taş kömürü maden ocağında saat 19.45 - 20.00 arasındaki zincirleme grizu patlamaları nedeniyle 263 maden işçisi hayatını kaybetti. Bu trajik olay yakın tarihimizin en büyük faciaları arasında yer alıyor.

ALMANYA'DA 40 YILDA SIFIR ÖLÜM

Almanya madenlerinde 2013 Ekim ayına kadar 40 yıllık süre zarfında hiç ölüm meydana gelmiyor. Ayrıca son yasa değişikliyle birlikte 2018 yılına kadar tüm maden ocaklarının kapatılması isteniyor. Bu kararın alınmasındaki neden ise 2013 yılında meydana gelen kazadaki 3 maden işçisinin ölümü.

İşte dünyanın en büyük kömür üreticisi Almanya ile Türkiye arasındaki ölüm istatistiği:



Haberin Devamı